- Det ville være naivt

Kinesiske turister reiser jorda rundt, til tross for høy coronasmitte i Kina. Espen Rostrup Nakstad legger ikke skjul på at det også kan bli nødvendig å justere reiserådene i Norge hvis smittesituasjonen utvikler seg.

REISE: Kina har lettet på coronarrestriksjonene og fra 8. januar forventes det at kinesiske turister vil reise verden rundt. I Tromsø forventer de også at det kommer flere turister fra Kina. Foto: AP Photo/Emily Wang Fujiyama/NTB
REISE: Kina har lettet på coronarrestriksjonene og fra 8. januar forventes det at kinesiske turister vil reise verden rundt. I Tromsø forventer de også at det kommer flere turister fra Kina. Foto: AP Photo/Emily Wang Fujiyama/NTB Vis mer
Publisert

Kina letter nå på coronarestriksjoner etter nesten tre år med strenge tiltak.

Fra 8. januar trenger ikke lenger innreisende i Kina å gå i karantene, og reiseglade kinesere kan dermed endelig bevege seg utenfor landegrensene.

Da to fly fra Kina landet i Milano denne uka, testet 38 prosent av passasjerene på det ene flyet og 52 prosent på det andre, positivt for corona. Det skriver Sky News.

Italia er et av flere land som har innført krav om testing på grensen for reisende fra Kina, da det den siste tida har blitt meldt om omfattende smittespredning i landet.

Også blant annet USA, India, Japan og Taiwan har innført liknende coronatiltak for kinesiske turister.

- Mange overraskelser

Espen Rostrup Nakstad, assisterende direktør i Helsedirektoratet, skriver i en e-post til Dagbladet at man i EU nå diskuterer om man skal innføre coronatiltak for kinesiske turister som kommer til Europa.

- Jeg tror man først og fremst vil forsøke å styrke overvåkningen gjennom virussekvensering slik at man vet hvilke virusvarianter som spres i og utenfor Kina til enhver tid, skriver han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer