Detaljene bak sjokket: - Er sykt

900 ansatte ble sparket på Zoom-møte. Forteller om rystende arbeidsforhold.

SPARKET: Sjefen for Better.com, Vishal Garg, sparket 900 av sine ansatte via et Zoom-møte. Video: Youtube/Power Of Banana. Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer
Publisert

Den omstridte Better.com-sjefen Vishal Garg inviterte 900 ansatte inn på et Zoom-møte nylig, hvor han ga beskjeden om at samtlige var ferdige som ansatte i boligutlånsselskapet.

Oppsigelsene kom til tross for at selskapet ifølge CNN nylig hadde fått inn cirka 6,8 milliarder norske kroner i frisk kapital, og er verdt cirka 62 milliarder norske kroner.

Garg har tidligere blitt fersket av Forbes i å sende mailer til sine ansatte, hvor han sjikanerte, kom med anklager, og kalte de for late.

Deler av seansen hvor han gir beskjeden om oppsigelsene har blitt spredt på Youtube og TikTok. I toppen av saken kan du se videoen.

- Surrealistisk

Nå forteller flere av de ansatte om forholdene i selskapet.

Christian Chapman, som jobbet som forsikringsspesialist i selskapet, forteller til CNN at han var helt uforberedt på beskjeden han skulle få i møte.

Han forteller at Garg ikke ventet på at samtlige ansatte var inne i møtet, og at det bare varte tre minutter, og at sjefen gikk rett på sak. Han forklarer at han umiddelbart mistet tilgang til jobbens kommunikasjonssystemer, data og telefon.

- Det var et surrealistisk øyeblikk, som du tror aldri skal skje, sier Chapman til CNN.

SPARKET: En budbilsjåfør for Amazon måtte gå på dagen etter dette. Video: Tiktok / Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer

Han røper også at de ansatte var vant til å få skyllebøtter fra sjefen. Flere anonyme ansatte forteller om det samme til CNN.

- Jeg ble forfremmet, så kalte han plutselig alle for late og anklaget oss for å stjele penger. Det er sykt. Jeg er heller blakk enn å måtte holde ut med ham, sier en anonym ansatt til kanalen.

- Etter første møte med Garg innså jeg at jeg ikke kunne ha på høyttaler, men bruke øretelefoner, fordi jeg har fem barn, og de kan ikke høre slik ordbruk.

- Forrige gang gråt jeg

Til CNN tegner de ansatte bilde av et firma hvor de ofte mottok goder, men hvor Garg også kunne komme med uventede og omfattende negative nyheter i allmøter.

- Jeg har dårlige nyheter. Markedet har endret seg, og vi må endre oss med det for å overleve. Dere ønsker ikke å høre dette, men det er min beslutning, og jeg vil at dere skal høre det fra meg. Det er andre gang i karrieren min jeg gjør det, forrige gang gråt jeg, men denne gangen håper jeg å være sterkere. Vi kommer til å kvitte oss med 15 prosent av ansatte, og du er en av dem som må slutte, sa Garg i Zoom-møtet hvor han sa opp de ansatte.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer