Detaljhandelen opp med 3,3 prosent i mars

Trenden snur.

Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Omsetningen i detaljhandelen økte med 3,3 prosent fra februar til mars i år. Dermed snur trenden etter nedgang i februar.

En oppsving i salg av byggevarer bidro til mye av veksten. Mens det var liten prisendring for disse produktene fra februar til mars, var det stor økning i volumet, viser nye tall fra Statistisk sentralbyrås varehandelsindeks. Byggevarehusene varslet at det ville komme relativt store prisøkninger fra 1. april, og så økte salget i mars.

Det var også betydelig oppgang i klessalget i mars etter relativt lav omsetning i starten av 2022. Omsetningsvolumet var 27 prosent høyere enn i mars 2019.

- Sammenlignet med mars i 2020 og 2021 var det hele 161 og 86 prosent høyere, så svingningene er betydelige, sier seniorrådgiver Marius Bergh i SSB.

Det var oppgang for flere av næringene i detaljhandelen i mars, men dagligvare og alkohol trakk ned. I disse næringene har det vært nedgang to måneder på rad, ifølge sesongjusterte volumtall. Dagligvarebutikkene er tilbake rundt nivåene fra før pandemien.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer