Flystreiken:

Dette avgjør: - Tidenes mest upopulære streik

Flyeksperter tror staten vil gripe inn i flyteknikersteiken relativt fort, men inntil videre skaper lockouten store problemer for flytrafikken.

KAN BLI BAKKEFAST: Flyene i luftambulansetjenesten kan bli stående på bakken som følge av lockouten i flyteknikerstreiken. Dette vil være avgjørende for streiken. Her fra Luftambulansetjenesten i Tromsø, som opereres av Babcock Scandinavian AirAmbulance AS. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
KAN BLI BAKKEFAST: Flyene i luftambulansetjenesten kan bli stående på bakken som følge av lockouten i flyteknikerstreiken. Dette vil være avgjørende for streiken. Her fra Luftambulansetjenesten i Tromsø, som opereres av Babcock Scandinavian AirAmbulance AS. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg tror dette vil gå relativt fort, sier økonomiprofessor og flyekspert ved Norges Handelshøyskole, Frode Steen, til Dagbladet Børsen.

Ved midnatt natt til søndag trådte den varslede lockouten fra NHO i kraft. 450 flyteknikere fra NFO ble da nektet å være på jobb, og flyselskapene gikk usikre timer i møte.

Lockouten rammer også ambulanseflytjenesten.

Det er Arbeids- og inkluderingsdepartementet som vurderer og vedtar tvungen lønnsnemnd dersom Helsetilsynet mener konflikten mellom partene medfører fare for liv og helse.

Men hvor lang tid det faktisk kan ta før staten griper inn, er ikke lett å spekulere i, forklarer flyeksperter til Børsen.

Lite sympati

- På vegne av alle som blir berørte skulle jeg ønske jeg kunne si hvor langt tid det vil gå, men i stedet kan jeg bare si at jeg håper dette blir avsluttet så fort som mulig, sier flyanalytiker i Winair, Hans Jørgen Elnæs, til Børsen.

Helsetilsynets rapporter er unntatt offentlighet. Uten kjennskap til innholdet, ønsker derfor ingen av flyekspertene å spekulere i hvor lang tid det faktisk kan gå før staten bryter inn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer