Dette bildet provoserer

Advokatfirmaet feiret 50-50 kjønnsbalanse blant partnerne. Men det er ikke det som har fått mest oppmerksomhet. Ser du hvorfor?

LIKESTILLING?: Dette bildet har vekket mange reaksjoner etter at det ble brukt i en artikkel som omhandlet den jevne kjønnsfordelingen blant partnerne i advokatselskapet. Foto: Berngaard
LIKESTILLING?: Dette bildet har vekket mange reaksjoner etter at det ble brukt i en artikkel som omhandlet den jevne kjønnsfordelingen blant partnerne i advokatselskapet. Foto: Berngaard Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke begynte dette bildet av partnerne i Advokatfirmaet Berngaard å gå viralt. Bildet er blant annet beskrevet som parodisk.

Bildet illustrerte en artikkel der Berngaard, som eneste advokatfirma hadde oppnådd 50/50 menn og kvinner blant firmaets partnere. Likevel har det fått kritikk for å kommunisere det stikk motsatte.

Både på Twitter og Facebook har diskusjonen rundt bildet og budskapet blitt heftig debattert.

«Lyset kommer fra høyre, så kvinnene står bokstavelig talt i skyggen av mennene. I tillegg tar mennene 2/3 av plassen på bildet, mens kvinnene er trykket sammen på den siste tredelen. Fascinerende bilde på så mange måter», skriver en.

50-50

Artikkelen, som sto på trykk i Advokatbladet, omhandler nyheten om at firmaets ledelse nå består av fire menn og fire kvinner.

Mange av kritikerne mener bildet åpenbart beskriver hvem som anses som de viktigste i gruppen av partnerne.

«Menn med brystkassen fram i front, plassert fra midten til på høyre side (siden som inngir tillit) med luft, mens kvinnene er plassert på venstre side og knapt får plass i bildet ... Samtidig har advokatfirmaet godkjent bildet og velger å bruke det. Slik sett er de nok enige i hvem som teller», skriver en annen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer