Kranene åpner på Hvaler

- Dette er belønningen

Hyttegjester som tørster etter utepilsen er hjertelig velkommen så lenge de oppfører seg, sier en gledestrålende Hvaler-ordfører Mona Vauger.

VELKOMMEN: Ingen lokale restriksjoner så lenge folk oppfører seg, lyder budkapet fra ordfører Mona Vauger i gjenåpningsklare Hvaler kommune. Foto: Privat
VELKOMMEN: Ingen lokale restriksjoner så lenge folk oppfører seg, lyder budkapet fra ordfører Mona Vauger i gjenåpningsklare Hvaler kommune. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Ordføreren i ferieparadiset utenfor Fredrikstad kunne ikke vært mer fornøyd med at regjeringa hadde Hvaler på lista over 18 Viken-kommuner som fra mandag ikke lenger er omfattet av regionale smitterestriksjoner.

- Vi har vært veldig flinke, vi har hatt lavt smittetrykk. Det gikk også bra i påska, selv med mange hyttegjester her ute. Derfor blir det ingen kommunale restriksjoner når vi nå slipper de regionale restriksjonene, sier Mona Vauger til Børsen.

- Da er det også åpning for utepilsen?

- Skjenkeforbudet oppheves og det blir åpning for fra mandag, med de reglene som gjelder for avstand, antall gjester og skjenkestopp klokka 22, sier ordføreren i havgapet.

Løpende vurdering

Æren for at det ikke blir lokale restriksjoner, tilskriver hun både fastboende og hyttefolket.

- Så lenge fastboende og gjester fortsetter å oppføre seg og alle følger smitteverntiltakene, planlegger vi ikke noen lokale restriksjoner. Men skulle noe skje, om det oppstår smitte med ukjent kilde, så må vi selvfølgelig vurdere lokale tiltak, sier Vauger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.