Superyacht i Oslo:

Dette er den mystiske eieren

Den styrtrike og særs mediesky amerikaneren Larry Van Tuyls superyacht har ligget til kai siden 18. juli. - Vet ikke hvor lenge den blir, sier Oslo Havn.

SUS OG DUS: Denne yachten ligger til kai på Oslo havn. Den amerikanske bilkongen Larry Van Tuyl eier fartøyet som er verdt 1,2 milliarder norske kroner. Foto: Shad Madian / Dagbladet
SUS OG DUS: Denne yachten ligger til kai på Oslo havn. Den amerikanske bilkongen Larry Van Tuyl eier fartøyet som er verdt 1,2 milliarder norske kroner. Foto: Shad Madian / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Luksusyachten Vanish har ligget til kai ved Vippetangen på Oslo havn i snart to uker. Det 71,5 meter lange fartøyet seilte ifølge Vessel Finder fra Amsterdam i Nederland 17. juli, og kom til Oslo om ettermiddagen neste dag.

Tidligere i sommer har yachten også ligget til kai i Gibraltar og Barcelona. Designet står det London-baserte firmaet Harrison Eidsgaard bak, som siden oppstarten i 2005 har blitt et av de mest ettertraktede navnene innen yachtdesign.

Ifølge SuperYacht Fan kan yachten losjere opptil tolv gjester og et mannskap på 20 fordelt på totalt 16 lugarer. De som er så heldige å oppholde seg på yachten kan boltre seg over fire dekk, inkludert et soldekk med eget «beach club»-område, ifølge nettstedet. Fartøyet har også en VIP-suite som kan deles inn i to separate lugarer. Det skal også være et helikopter på skipet.

Heftig prislapp

Vanish ble levert av det nederlandske selskapet Feadship i fjor, som ved å spesialisere seg på å bygge eksklusive yachter har blitt blant de ledende yachtleverandørene i verden.

Luksusyachten har to dieselmotorer og kan maksimalt ha 150.000 liter drivstoff om bord.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.