- Dette er en fornærmelse

Arrangørene av teknologikonferansen CES kritiseres for å ha invitert Ivanka Trump som en av hovedforedragsholderne til konferansen.

KONFERANSE: Ivanka Trump deltok på en konferanse for å snakke om framtidas arbeidsplasser og arbeidskraft. Foto: NTB Scanpix
KONFERANSE: Ivanka Trump deltok på en konferanse for å snakke om framtidas arbeidsplasser og arbeidskraft. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka fungerte presidentdattera Ivanka Trump som trekkplaster på teknologikonferansen CES i Las Vegas. Nå kritiseres arrangøren, særlig av kvinner i teknologibransjen.

Trump var invitert for å snakke om «veien til framtidas arbeidsplasser», og diskuterte teknologiens rolle i å skape framtidas arbeidskraft.

Tidligere har konferansen blitt kritisert for utfordringer knyttet til mangfold, ifølge The Guardian. Som følge av dette har de de seineste åra invitert flere kvinner, samt tatt grep for å unngå å bli anklaget for sexisme.

- En fornærmelse

Hovedsakelig går kritikken mot arrangørene ut på at når de endelig inviterer en kvinne til å være en av hovedforedragsholderne, så inviterer de en kvinne som har begrenset med erfaring fra bransjen.

- Dette er en fornærmelse mot kvinner i teknologibransjen. Vi jobbet hard på universitetet med matte, ingeniørvitenskap og anvendt vitenskap. Dette er hva man får av å ha ekstreme privilegier og rettigheter. Jeg antar at det ikke handler om hva du kan, men hvem du kjenner, skriver investor Elisabeth Fullerton i et innlegg som er blitt delt i Facebook-gruppa Women Who Tech.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer