- Dette er en fornærmelse

Arrangørene av teknologikonferansen CES kritiseres for å ha invitert Ivanka Trump som en av hovedforedragsholderne til konferansen.

KONFERANSE: Ivanka Trump deltok på en konferanse for å snakke om framtidas arbeidsplasser og arbeidskraft. Foto: NTB Scanpix
KONFERANSE: Ivanka Trump deltok på en konferanse for å snakke om framtidas arbeidsplasser og arbeidskraft. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka fungerte presidentdattera Ivanka Trump som trekkplaster på teknologikonferansen CES i Las Vegas. Nå kritiseres arrangøren, særlig av kvinner i teknologibransjen.

Trump var invitert for å snakke om «veien til framtidas arbeidsplasser», og diskuterte teknologiens rolle i å skape framtidas arbeidskraft.

Tidligere har konferansen blitt kritisert for utfordringer knyttet til mangfold, ifølge The Guardian. Som følge av dette har de de seineste åra invitert flere kvinner, samt tatt grep for å unngå å bli anklaget for sexisme.

- ET PROBLEM: En video av Ivanka Trump fra helgas G20-møte får internett til å koke. Dagbladets kommentator Morten Strand forklarer årsaken til problemet. Video: Instagram / elysee Vis mer

- En fornærmelse

Hovedsakelig går kritikken mot arrangørene ut på at når de endelig inviterer en kvinne til å være en av hovedforedragsholderne, så inviterer de en kvinne som har begrenset med erfaring fra bransjen.

- Dette er en fornærmelse mot kvinner i teknologibransjen. Vi jobbet hard på universitetet med matte, ingeniørvitenskap og anvendt vitenskap. Dette er hva man får av å ha ekstreme privilegier og rettigheter. Jeg antar at det ikke handler om hva du kan, men hvem du kjenner, skriver investor Elisabeth Fullerton i et innlegg som er blitt delt i Facebook-gruppa Women Who Tech.

Også spillutvikler Brianna Wu uttrykker seg kritisk til valget av Trump som trekkplaster.

- Ivanka er ikke en teknologikvinne. Hun er ikke en daglig leder. Hun har ingen bakgrunn. Det er et umotivert forsøk på å etterlikne mangfold.

KRITISERES: Da Donald Trump forlot G20-møtet noen minutter, steppet Ivanka Trump inn for faren. Det vakte reaksjoner. Video: CNN Vis mer

Avfeier kritikken

Arrangørene avfeier kritikken, og uttaler at førstedattera leder en kampanje i Det hvite hus, som omhandler å skape arbeidsplasser og økonomisk vekst gjennom utvikling av arbeidskraft, ferdighetstrening og entreprenørskap.

Også Trump har gitt en uttalelse via Det hvite hus.

- Vår nåværende og framtidige arbeidskraft avhenger av at bransjen, akademia og myndighetene fyller behovene våre. Og jeg er glad for å kunne diskutere hvordan Trump-administrasjonen jobber mot disse målene, uttaler hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer