Aksjeskandalen

- Dette er farlig

Reaksjonene hagler etter at Høyre la fram tidslinje over Sindre Finnes-saken.

REAGERER: Hans Andreas Limi reagerer på innholdet i Høyres tidslinje. Her under Fremskrittspartiets valgvake under årets kommunevalg. Foto: Rodrigo Freitas / NTB
REAGERER: Hans Andreas Limi reagerer på innholdet i Høyres tidslinje. Her under Fremskrittspartiets valgvake under årets kommunevalg. Foto: Rodrigo Freitas / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OSLO/NEW YORK (Dagbladet): Høyre la tirsdag kveld fram den varslede tidslinja over Sindre Finnes-saken og innholdet i den vekker flere politiske reaksjoner.

- Tidslinjen til Høyre bringer få nye opplysninger. Vi blir ikke veldig mye klokere av dette og det er fortsatt flere ubesvarte spørsmål. Dette endrer ikke det substansielle i saken, som er habilitetsbrudd.

Det sier Frp's nestleder Hans Andreas Limi i en uttalelse tirsdag kveld.

- Det er uansett Erna Solberg som har ansvaret, selv om hun har blitt lurt av Sindre Finnes. Frp mener fremdeles det er naturlig at Økokrim vurderer å etterforske denne saken slik vi også mente om saken til Anniken Huitfeldt.

Limi fortsetter:

- Konsekvensen av denne og mange andre negative saker knyttet til politikere er at tilliten til oss alle blir svekket. Dette er farlig for hele vårt demokratiske styringssystem og fører til politikerforakt. Frp mener det nå må ryddes opp slik at tilliten på sikt kan gjenoppbygges.

- Må svare

Også stortingsrepresentant Grunde Almeland (V) reagerer. Almeland er også saksordfører for habilitetssakene i kontrollkomiteen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.