Strømpriser:

- Dette er galskap

Slår alarm om uvanlig tomme vannmagasin for årstida.

- KATASTROFE: Dette synet ved Bonsvatn i Hjartdal kommune, får lokale innbyggere til å reagere. Her setter man vanligvis ut båter. Foto: Terje Aasen
- KATASTROFE: Dette synet ved Bonsvatn i Hjartdal kommune, får lokale innbyggere til å reagere. Her setter man vanligvis ut båter. Foto: Terje Aasen Vis mer
Publisert

Synet av Bonsvatn i Hjartdal kommune i Telemark har skapt kraftige reaksjoner og bekymring den siste tida. Lokale innbyggere mener at vannstanden er oppsiktsvekkende lav for årstida å være.

På samme tid ropes det varsko om uvanlig tørre vannmagasiner andre steder i landet. Ferske tall fra NVE viser at fyllingsgraden i flere norske magasiner er unormalt lav for øyeblikket, og faretruende nært å bikke under et historisk minimumsnivå.

- Strendene ser nå ut som riviera, og det dukker opp flere nye øyer ute i vannet. I forhold til fisk må dette være en katastrofe, og krepsen som gjør fisken fin og rød må jo dø ut, sier grunneier Hilde Reisjå til lokalavisa Telen - som først omtalte Bonsvatn-situasjonen.

- Galskap

Strømprisene har skutt i været i løpet av høsten, noe som betyr god butikk for norske kraftprodusenter.

Reisjå understreker at vanntappingen ikke må gå på bekostning av andre faktorer. Hun er en av flere som nå frykter at en hel årsklasse med fisk kan forsvinne - og retter skyts mot kraftselskapet Skagerak Kraft.

- Jeg skjønner ikke at de som tapper ikke ser at dette er galskap. Fortsetter dette må jo de som pilker være glade om de finner en kulp til vinteren, fortsetter hun til lokalavisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.