Dette er Gunhilds eksklusive nabolag

Med den svenske ambassaden som nærmeste nabo, og Slottet bare et steinkast unna, er det et fasjonabelt nabolag Gunhild Stordalen skal flytte inn i.

FLYTTER INN: Leiligheten dekker hele 3. etajse i bygget, og er på hele 252 kvadratmeter. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FLYTTER INN: Leiligheten dekker hele 3. etajse i bygget, og er på hele 252 kvadratmeter. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag kunne Gunhild Stordalen bekrefte overfor Børsen at det er hun som flytter inn i luksusleiligheten i Inkognitogata i Oslo, som Petter Stordalen kjøpte gjennom sitt selskap Strawberry Fields As tidligere i november.

- Ja, det stemmer at jeg skal flytte inn i Inkognitogata, skriver hun.

29 millioner «ingen upris»

Leiligheten, som hadde en prisantydning på 22 millioner kroner, ble ifølge Dagens Næringsliv kjøpt for 29 millioner.

Det er eiendomsmekler og partner Kristian Bull i Sem & Johnsen eiendomsmekling som formidlet salget av leiligheten.

Han avviser høflig, men bestemt å si noe om oppdraget.

- Prisen økte med 32 prosent fra leiligheten ble lagt ut til Stordalens Strawberry kjøpte den. Var det flere interesserte som havnet i en budrunde?

- Det kan jeg heller ikke si noe om, sier Bull.

Eiendomsmegler Hans Houeland i Privatmegleren Dyve & Partnere kjenner nabolaget godt, og mener Stordalen har gjort et godt kjøp.

- Leiligheten ligger rett bak slottsparken, i nærhet til Nationaltheatret, med gangavstand til Sentrum Vest, Solli plass og Frogner, og med statsministerboligen i samme nabolag. Det er sjeldent at så store leiligheter kommer for salg, og jeg anbefalte den faktisk til en kunde av meg, sier Houeland.

Den profilerte eiendomsmekleren synes prisantydningen på 22 millioner var lav.

- Og salgssummen på 29 millioner er ikke noen upris for den leiligheten. Det eneste den mangler, som jeg regner med at de vil sette inn på egen regning, er en heis. Det er også litt negativt at den ligger inntil en gate hvor trikken går. Det kan føre til litt støy, men det kan også løses med trippelisolert glass og aircondition. Det er en kjempefin bygård.

- 250 kvadratmeter pluss, som er det de fleste i denne målgruppen vil ha når de flytter inn til sentrum, er ikke dagligdags. Jeg har en tilsvarende leilighet for salg «off market», til litt over tre ganger så mye som utropsprisen av denne. Men den er til gjengjeld en av Norges flotteste leiligheter.

Bekreftelsen på at Gunhild Stordalen skal flytte inn i leiligheten kommer bare uker etter at hun og Petter Stordalen annonsert at de hadde bestemt seg for å gå hver til sitt etter 14 år sammen.

BRUDD: Petter og Gunhild Stordalen melder at de at flytter fra hverandre etter 14 år. Foto: NTB Scanpix / Redigering: Øystein Sæthre Vis mer

Luksuriøs leilighet

Leiligheten er svært luksuriøs, og blir i annonsen på Finn.no beskrevet som en «unik herskapelig drømmeleilighet på hele 252 kvadratmeter».

Leiligheten dekker hele 3. etasje, med «vinduer mot fire himmelretninger» fra det herskapelige bygget. Den er også utstyrt med fem ildsteder «inkludert en majestetisk svenskovn».

Det luksuriøse nabolaget EAT-gründeren nå flytter inn i står på ingen måte tilbake for leiligheten. For Inkognitogata er en av Oslos, og Norges, mest fasjonable adresser, der den ligger like bak Slottet.

Statsministerboligen og regjeringens representasjonsanlegg, Nobelinstituttet og Frankrikes ambassade er blant de nærmeste naboene - i tillegg til kong Harald og dronning Sonja.

Rett over veien, i Inkognitogata 27, har også «söta bror» tilhold. Der ligger nemlig den svenske ambassaden.

NABOER: Tvers over gata ligger den svenske ambassaden (hvitt hus). Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NABOER: Tvers over gata ligger den svenske ambassaden (hvitt hus). Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Leiligheten ligger også like ved det fasjonable boligstrøket Briskeby, som regnes som et av de mest eksklusive i Oslo.

Det er heller ikke lange gåturen til Solli plass, og de mulighetene det området tilbyr. For folk flest, og spesielt for folk som ikke bor i Oslo, forbindes nok den plassen med 17. mai-fest og et skyhøyt festbudsjett.

Her koster bordpakkene opp mot 50 000 kroner på nasjonaldagen, og champagneskålene kommer tettere enn barneskolene i 17. mai-toget.

Begynnelsen på Vestkanten

Det spørs riktignok om Gunhild Stordalen har noe stort behov for å legge 50 tusenlapper på bordet for en plass i festens smørøye, når hun kan invitere til champagnefrokost i den 250 kvadratmeter store leiligheten et steinkast unna.

Stordalen trenger uansett ikke å spasere langt om hun vil ha noe godt å spise. I umiddelbar nærhet finnes blant annet Pascal konditori, Alex Sushi og det noe mer rocka Palace Grill.

Inkognitogata ligger et kvartal bakk Slottet, og har i overkant av 30 husnumre. Det meste av gata består av byvillaer som ble bygget på siste halvdel av 1800-tallet, men de fleste av dem er i dag bygget om til kontorlokaler.

Hele området ble bygget opp i kjølvannet av at Slottet ble bygget. Da ble det bestemt at det skulle bygges paleer, palassliknende boliger, i området rundt, ifølge Wikipedia.

Dette var begynnelsen på det vi i dag kjenner som Vestkanten. De aller fleste av villaene står i dag, mange av dem er fredet og i god stand.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer