- Dette er helt forkastelig

Var gjeldsoffer i ti år. Nå frykter han at LO sender unge medlemmer rett i samme suppa.

DISSFAVØR: Dette tilbudet, spesielt rettet mot unge LO-medlemmer, får mange til å reagere. Foto: Skjermdump
DISSFAVØR: Dette tilbudet, spesielt rettet mot unge LO-medlemmer, får mange til å reagere. Foto: Skjermdump Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg kom fra trange kår og vokste opp med lite. Jeg var ung og naiv. Da jeg skaffet meg kredittkort i en alder av 18, ble det starten på en gjeldsspiral som det tok ti lange år å komme seg ut av, sier Richard Storevik til Børsen.

Han reagerer sterkt på at LO denne uka lanserte en kampanje for MasterCard i sosiale medier, spesielt rettet mot ungdom.

Kredittkortet er en del av en lang rekke tilbud som LO-medlemmer får gjennom fordelsprogrammet LO Favør. Effektiv rente er 19,92 prosent.

Elendig timing

- Det er helt forkastelig. Vi er midt i en krise der mange er permittert eller har blitt oppsagt. Så timingen for denne kampanjen stinker, sier Storevik.

Han er den lengstsittende lederen i Fellesforbundet ungdom og jobber nå som organisasjonssekretær i Fellesforbundets avdeling 5 - Bergen og omegn.

Denne uka la Storevik ut et harmdirrende innlegg på Facebook der han tar et knallhardt oppgjør med sin egen organisasjon.

- Helt forferdelig

- Jeg kan ikke sitte stille og se på at LO, som skal kjempe for de svakeste i samfunnet, ruller ut en kampanje som tilbyr forbrukslån til 20 prosent rente, sier Storevik til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer