- Dette er helt forkastelig

Var gjeldsoffer i ti år. Nå frykter han at LO sender unge medlemmer rett i samme suppa.

DISSFAVØR: Dette tilbudet, spesielt rettet mot unge LO-medlemmer, får mange til å reagere. Foto: Skjermdump
DISSFAVØR: Dette tilbudet, spesielt rettet mot unge LO-medlemmer, får mange til å reagere. Foto: Skjermdump Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg kom fra trange kår og vokste opp med lite. Jeg var ung og naiv. Da jeg skaffet meg kredittkort i en alder av 18, ble det starten på en gjeldsspiral som det tok ti lange år å komme seg ut av, sier Richard Storevik til Børsen.

Han reagerer sterkt på at LO denne uka lanserte en kampanje for MasterCard i sosiale medier, spesielt rettet mot ungdom.

Kredittkortet er en del av en lang rekke tilbud som LO-medlemmer får gjennom fordelsprogrammet LO Favør. Effektiv rente er 19,92 prosent.

Elendig timing

- Det er helt forkastelig. Vi er midt i en krise der mange er permittert eller har blitt oppsagt. Så timingen for denne kampanjen stinker, sier Storevik.

Han er den lengstsittende lederen i Fellesforbundet ungdom og jobber nå som organisasjonssekretær i Fellesforbundets avdeling 5 - Bergen og omegn.

Denne uka la Storevik ut et harmdirrende innlegg på Facebook der han tar et knallhardt oppgjør med sin egen organisasjon.

- Helt forferdelig

- Jeg kan ikke sitte stille og se på at LO, som skal kjempe for de svakeste i samfunnet, ruller ut en kampanje som tilbyr forbrukslån til 20 prosent rente, sier Storevik til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.