Fem siktet for storstilt bedrageri:

Dette er nettverket politiet etterforsker

Myndighetene har jaktet dem lenge, men aldri kommet til bunns. Nå er fem personer i det politiet mener er et kriminelt nettverk siktet for omfattende skattesvik, i forbindelse med utleie av arbeidskraft til norske fiskebruk.

VILNIUS: En koordinert politiaksjon fant sted i den litauiske hovedstaden og i Alta 13. desember, da fem personer ble pågrepet. Foto: Ints Kalnins / Reuters / NTB
VILNIUS: En koordinert politiaksjon fant sted i den litauiske hovedstaden og i Alta 13. desember, da fem personer ble pågrepet. Foto: Ints Kalnins / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

13. desember gikk Nordland politidistrikt, i samarbeid med Økokrim, Finnmark politidistrikt og litauiske Financial Crime Investigation Service, til storaksjon mot et bemanningsnettverk.

Nettverket mistenkes for å ha drevet omfattende skattesvik i forbindelse med utleie av arbeidskraft til fiskebruk i Nord-Norge.

Totalt fem personer, fire menn og en kvinne, ble pågrepet under den koordinerte aksjonen, som fant sted i Alta og Vilnius.

De fem er siktet for medvirkning til merverdiavgiftsbedrageri på inntil åtte millioner kroner fra litauiske selskaper i perioden 2017 til 2019. Det bekreftet politiadvokat Cecilie Øiesvold overfor Børsen.

Etterforsket flere ganger

Børsen er kjent med nettverket, som siden tidlig på 2000-tallet har skaffet billig litauisk arbeidskraft til den norske fiskerinæringen.

Politiet har etterforsket det i flere år og i flere omganger.

Litauere i ulike selskap har angivelig tatt over hele produksjonslinjer. Blant disse arbeiderne har Arbeidstilsynet påvist omfattende sosial dumping, og ment at hele underleverandør-konstruksjonen var fiktiv. De norske fiskebrukene som benyttet deres tjenester ble bøtelagt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer