Dette er «nye» McDonald's

En ny kjede tar over etter at McDonald's stengte dørene i Russland. Uncle Vanya's bærer imidlertid en bemerkelsesverdig likhet til sin forgjenger.

90 GRADER: Hvis Russlands nye fastfood-planer går gjennom er det ikke så voldsomme forandringer som må gjøres på fasaden til McDonald's-restaurantene. Foto: REX/NTB
90 GRADER: Hvis Russlands nye fastfood-planer går gjennom er det ikke så voldsomme forandringer som må gjøres på fasaden til McDonald's-restaurantene. Foto: REX/NTB Vis mer
Publisert

Forrige uke meldte fastfood-kjeden McDonald's at de stenger sine 850 restauranter i Russland etter invasjonen av Ukraina. Beskjeden kom etter massivt press på kjeden om å låse dørene som straff for angrepet.

McDonald's er blant en rekke selskaper som har låst dørene midlertidig i Russland den siste tida.

Hele 250 av restaurantene befinner seg i hovedstaden Moskva. Ordfører Sergej Sobjanin har tidligere uttalt at russiske kjeder kan erstatte McDonalds-restaurantene i løpet av et år.

- Vi har snakket med et stort antall kjeder som jobber i sektoren, og vi ser at hele kjeden kan bli erstattet av lokale bedrifter i løpet av et halvt til ett år, toppen. I tillegg er 99 prosent av matvarene levert av russiske leverandører, sier han, og legger til:

- Vi vil også be kjedene som åpner å ansette personalet som jobber på samme McDonald's så fort som mulig, sa han i en pressemelding forrige uke.

Det ser nå ut som om de allerede er godt i gang.

Formann i den russiske nasjonalforsamlingen, Vyacheslav Volodin, sa forrige uke at den russiske fastfood-kjeden Uncle Vanya's burde erstatte McDonald's. Nå har også kjedens nye logo blitt sendt til godkjenning hos Russlands patentkontor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.