Dette er «nye» McDonald's

En ny kjede tar over etter at McDonald's stengte dørene i Russland. Uncle Vanya's bærer imidlertid en bemerkelsesverdig likhet til sin forgjenger.

90 GRADER: Hvis Russlands nye fastfood-planer går gjennom er det ikke så voldsomme forandringer som må gjøres på fasaden til McDonald's-restaurantene. Foto: REX/NTB
90 GRADER: Hvis Russlands nye fastfood-planer går gjennom er det ikke så voldsomme forandringer som må gjøres på fasaden til McDonald's-restaurantene. Foto: REX/NTB Vis mer
Publisert

Forrige uke meldte fastfood-kjeden McDonald's at de stenger sine 850 restauranter i Russland etter invasjonen av Ukraina. Beskjeden kom etter massivt press på kjeden om å låse dørene som straff for angrepet.

McDonald's er blant en rekke selskaper som har låst dørene midlertidig i Russland den siste tida.

Hele 250 av restaurantene befinner seg i hovedstaden Moskva. Ordfører Sergej Sobjanin har tidligere uttalt at russiske kjeder kan erstatte McDonalds-restaurantene i løpet av et år.

- Vi har snakket med et stort antall kjeder som jobber i sektoren, og vi ser at hele kjeden kan bli erstattet av lokale bedrifter i løpet av et halvt til ett år, toppen. I tillegg er 99 prosent av matvarene levert av russiske leverandører, sier han, og legger til:

- Vi vil også be kjedene som åpner å ansette personalet som jobber på samme McDonald's så fort som mulig, sa han i en pressemelding forrige uke.

Det ser nå ut som om de allerede er godt i gang.

Formann i den russiske nasjonalforsamlingen, Vyacheslav Volodin, sa forrige uke at den russiske fastfood-kjeden Uncle Vanya's burde erstatte McDonald's. Nå har også kjedens nye logo blitt sendt til godkjenning hos Russlands patentkontor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer