Dette er Raymonds krav

- Langt fra tilstrekkelig, sier Oslos byrådsleder om regjeringens krisetiltak. Han ber dem forbedre ordningene.

KRAV: Raymond Johansen etterlyser - fremdeles - en mer treffsikker kompensasjonsordning, og er redd for at mange hjørnesteinsbedrifter i Oslo går konkurs. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
KRAV: Raymond Johansen etterlyser - fremdeles - en mer treffsikker kompensasjonsordning, og er redd for at mange hjørnesteinsbedrifter i Oslo går konkurs. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

- Når smittetrykket og tiltakene har vært så ulikt fordelt i Norge. Når belastningen er så stor for Oslo. Ja, når vi nesten kan snakke om at vi har hatt to ulike pandemier i Norge, mener jeg Oslos befolkning er i posisjon til ydmykt å komme med noen forventninger, sier byrådsleder Raymond Johansen til Børsen.

Travel helg

Det har gått et par dager siden Raymond Johansen og byrådet innførte nye og strenge smitteverntiltak i hovedstaden, samtidig som Johansens offentlige ordkrig med Moldes ordfører, Torgeir Dahl, som var kritisk til Johansens pandemihåndtering, startet.

Siden har det gått slag i slag, med diskusjoner om vaksinefordeling, og avsløringer av bakteppet for Molde-ordførerens angrep. Det har vært travle dager for Oslos byrådsleder.

Søndag ga han beskjed om at alle serveringssteder, gallerier og butikker, med enkelte unntak, må stenge. Dermed må blant annet de serveringsstedene som har holdt åpent uten alkoholservering også stenge dørene.

I tillegg ble det innført rødt tiltaksnivå på videregående skoler. Årsaken er den siste tidas smitteøkning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer