Dette er regjeringens nye milliardpakke

Det norske næringslivet skriker etter mer krisehjelp.

TILTAK: Regjeringen bevilger 17,8 milliarder kroner i corona-støtte. Video: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Nå handler det om å unngå lock down. Vi balanserer på en line, og det er langt ned hvis vi faller.

Slik oppsummerer næringsminister Iselin Nybø situasjonen i Norge. Tirsdag la hun, sammen med finansminister Jan Tore Sanner og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad, fram regjeringens åttende krisepakke.

17,7 milliarder kroner

Forslagene i den nye krisepakken koster den norske statskassen 17,7 milliarder kroner, heter det i en pressemelding fra regjeringen.

- Det er vanskelig å si akkurat hvor hardt denne bølgen vil ramme økonomien. Men sammen med en svakere utvikling i Europa gir den økte smitten større sannsynlighet for at veksten blir lavere enn vi tidligdere har lagt til grunn, sier finansminister Jan Tore Sanner.

Det har ikke manglet på ropene om hjelp den siste tida, ettersom smitteverntiltakene i Norge, og spesielt i flere store byer, har blitt strammet kraftig inn.

Uteliv- og serveringsbransjen har signalisert at de hadde foretrukket å bli stengt fullstendig ned som i vår, og at de blir kompensert for dette av regjeringen.

Ny kompensasjonsordning

I en pressemelding skriver næringsdepartementet at de etablerer en ny og bred kompensasjonsordning som skal hjelpe norsk næringsliv gjennom nok en tung fase av coronapandemien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.