Dette er verdens dyreste by

Hongkong havner igjen på toppen av lista over verdens dyreste byer å bo i. Nummer to på lista overrasker.

DYREST: Hongkong havner igjen på toppen av lista over verdens dyreste byer å bo i. Foto: Paul Brown / REX / NTB Scanpix
DYREST: Hongkong havner igjen på toppen av lista over verdens dyreste byer å bo i. Foto: Paul Brown / REX / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Lista fra Mercer er basert på hvor mye en husholdning må betale for 200 utgiftsposter, inkludert bolig, transport, mat, klær, husholdningsartikler og underholdning.

Hongkong er spesielt dyrt når det gjelder bolig, og havner derfor øverst, mens nykommeren Ashgabat i Turkmenistan seiler opp på lista over 209 byer på grunn av rekordhøy inflasjon det siste året, noe som har gjort det ekstremt dyrt å importere råvarer.

Tokyo er på tredjeplass, mens Sveits holder stand som dyreste land, med tre byer på topp ti-lista: Zürich på fjerdeplass, Bern og Genève på åttende- og niendeplass.

Singapore er nummer fem og New York er nummer seks.

Med de kinesiske byen Shanghai og Beijing som nummer sju og ti på lista, har Asia nå seks av de ti dyreste byene i verden.

Den dyreste byen i Afrika, Ndjamena i Tsjad, har i år for øvrig passert San Francisco i USA på lista. De to ligger rett foran Lagos i Nigeria, som i år har passert britiske London.

Hensikten med oversikten er å informere internasjonale selskaper om kostnadene i ulike land, slik at de vet hva de ansatte i utlandet skal betales i kompensasjon når de er stasjonert utenlands.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer