- Dette er «worst-case scenario»

Finansmarkedet stålsetter seg før presidentvalget. Det er spesielt et utfall som bekymrer.

USA-VALGET: Joe Biden har så langt vist Donald Trump ryggen på meningsmålingene før valget, men en Biden-seier kan gi en vanskelig politisk situasjon i USA, om demokratene ikke vinner Senatet. Foto: AP Photo / Julio Cortez / NTB
USA-VALGET: Joe Biden har så langt vist Donald Trump ryggen på meningsmålingene før valget, men en Biden-seier kan gi en vanskelig politisk situasjon i USA, om demokratene ikke vinner Senatet. Foto: AP Photo / Julio Cortez / NTB Vis mer
Publisert

Siden andre verdenskrig er det en ting som med ganske stor treffsikkerhet har kunnet spå hvem som skal vinne valget: Den amerikanske aksjeindeksen S & P 500.

De åra børsindeksen har falt i de tre månedene før valget har partiet med den sittende presidenten tapt ved 88 prosent av tilfellene, skriver CNN.

Snur man på det har partiet med den sittende presidenten vunnet valget ved 82 prosent av tilfellene når indeksen har gått opp de siste tre månedene før valget.

- Biden vinner

Fasiten i år er at Joe Biden vinner, mener CFRA Research's Presidential Predictor. Men bare så vidt. De viser til at S & P 500 har falt med ytterst marginale 0,04 prosent de siste tre månedene.

- I år så havnet prognosen på rød side i denne tremånedersperioden, og antyder, men garanterer ikke, at Biden vil komme seirende ut, sier sjefinvesteringsstrateg i CFRA, Sam Stoval.

Bare ved en anledning har en sittende president vunnet når S & P 500 har falt i de tre månedene før. Det var i 1956, da Dwight Eisenhower slo Adlai Stevenson, på tross av at et fall på 7,7 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.