Dette frykter de nå

Omikron gjør markedet nervøst, påpeker sjeføkonom.

SPENNING: Mange frykter at en større korreksjon er like rundt hjørnet, dersom omikron virkelig skaper problemer for verdens næringer. Foto: Stringer Shanghai / Reuters / NTB
SPENNING: Mange frykter at en større korreksjon er like rundt hjørnet, dersom omikron virkelig skaper problemer for verdens næringer. Foto: Stringer Shanghai / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Omikronvarianten har for alvor gjort sitt inntog i Norge etter at den ble påvist i Sør-Afrika 23. november. Etter en periode med høye smittetall ser det ut til at smittetallene i Norge flater ut. Det etter at regjeringen innførte strenge restriksjoner tidligere denne måneden.

Preger økonomien

Usikkerheten rundt viruset preger imidlertid verdensøkonomien. Flere tusen flyavganger er kansellert i julehelga, og børsene har svingt svært mye. Før helga endte Wall Street på rekordnivå, men mange frykter at en større korreksjon er like rundt hjørnet, dersom omikron virkelig skaper problemer for verdens næringer.

Spenningen - og nervøsiteten - er derfor stor for hvordan markedene vil utvikle seg fram mot og etter nyttår.

- Det er klart at omikron vil medføre svakere økonomisk utvikling de neste månedene. De fleste landene i Europa har innført strengere restriksjoner, noe som går utover restauranter og reiseliv, sier sjefstrateg i Nordea Markets, Erik Bruce, til Børsen.

- Den største bekymringen

Han peker også på omikronfrykten i befolkningen, og en smittebølge på vei oppover i USA, som uromomenter for den globale økonomien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer