Vedum avslører:

Dette har aldri skjedd før

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) sier at det aldri før har blitt flyttet på så store tall mellom februar og oktober i forbindelse med arbeidet med statsbudsjettet.

STATSBUDSJETT: Torsdag legger regjeringen med finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) i spissen fram statsbudsjettet for 2023. Foto: Terje Pedersen / NTB
STATSBUDSJETT: Torsdag legger regjeringen med finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) i spissen fram statsbudsjettet for 2023. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Torsdag morgen møter finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) på tradisjonelt vis pressen før statsbudsjettet for 2023 skal legges fram seinere på dagen. I den forbindelse avslører han at nesten alle tallene har endret seg siden jul:

- Det har skjedd helt enormt mye underveis. Vanligvis begynner man å jobbe med et statsbudsjett omkring juletider året før. Men krigen i Ukraina har ført til at nesten alle tallene har endret seg, samt at mange kostnader har gått veldig, veldig opp, sier Vedum og fortsetter:

- Man har aldri flyttet på så store tall mellom budsjettkonferansen, som finner sted i februar/mars, og fram til nå. Det har vært enorme flyttinger og kjempestore beløp.

Lekkasjer overrasket

Vedum avslører at han ble overrasket over enkelte budsjettlekkasjer som kom onsdag kveld.

- Det har ikke kommet så veldig mange lekkasjer i år, men jeg så at det kom noen i går kveld som jeg ikke visste helt at skulle kommer, for eksempel barnehager i Finnmark og Nord-Troms.

- Men har dere noen skikkelig gode overraskelser på lur? spør Nettavisens utsendte journalist.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.