Vedum avslører:

Dette har aldri skjedd før

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) sier at det aldri før har blitt flyttet på så store tall mellom februar og oktober i forbindelse med arbeidet med statsbudsjettet.

STATSBUDSJETT: Torsdag legger regjeringen med finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) i spissen fram statsbudsjettet for 2023. Foto: Terje Pedersen / NTB
STATSBUDSJETT: Torsdag legger regjeringen med finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) i spissen fram statsbudsjettet for 2023. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Torsdag morgen møter finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) på tradisjonelt vis pressen før statsbudsjettet for 2023 skal legges fram seinere på dagen. I den forbindelse avslører han at nesten alle tallene har endret seg siden jul:

- Det har skjedd helt enormt mye underveis. Vanligvis begynner man å jobbe med et statsbudsjett omkring juletider året før. Men krigen i Ukraina har ført til at nesten alle tallene har endret seg, samt at mange kostnader har gått veldig, veldig opp, sier Vedum og fortsetter:

- Man har aldri flyttet på så store tall mellom budsjettkonferansen, som finner sted i februar/mars, og fram til nå. Det har vært enorme flyttinger og kjempestore beløp.

Lekkasjer overrasket

Vedum avslører at han ble overrasket over enkelte budsjettlekkasjer som kom onsdag kveld.

- Det har ikke kommet så veldig mange lekkasjer i år, men jeg så at det kom noen i går kveld som jeg ikke visste helt at skulle kommer, for eksempel barnehager i Finnmark og Nord-Troms.

- Men har dere noen skikkelig gode overraskelser på lur? spør Nettavisens utsendte journalist.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer