Krigen i Ukraina:

Dette har oligarkene tapt på krigen

Ett år er gått siden Russland invaderte Ukraina. Det har de rike russerne fått kjenne på lommeboka.

OLIGARKER: Aleksej Mordasjov, Viktor Vekselberg, Alisjer Usmanov og Roman Abramovitsj er blant dem som har lidd økonomisk under krigen. Foto: NTB
OLIGARKER: Aleksej Mordasjov, Viktor Vekselberg, Alisjer Usmanov og Roman Abramovitsj er blant dem som har lidd økonomisk under krigen. Foto: NTB Vis mer
Publisert

For ganske nøyaktig et år siden rykket russiske styrker inn i Ukraina med full kraft. Vesten svarte nærmest umiddelbart med knallharde økonomiske straffetiltak.

Sanksjonene har som formål å svekke Russland og president Vladimir Putins krigsmaskin.

De sikter seg også inn på Putins innerste krets og maktapparat, og dette kjenner Russlands aller rikeste på lommeboka.

Verdier har stupt, midler er frosset, eiendeler belsaglagt og kontrakter er avsluttet. De rike russerne har rast nedover Bloombergs liste over verdens rikeste.

Tapt svimlende summer

De 23 rikeste russerne hadde en samlet formue på 339 milliarder dollar før Putins krigsmaskin rykket inn i Ukraina for fullt.

Et år seinere - mens krigen på ingen måte ser ut til å ende med det aller første - har Russlands rike og mektige samlet tapt hele 67 milliarder dollar, ifølge Bloomberg.

Det er cirka 695 milliarder norske kroner.

Den største taperen er stålmagnaten Aleksej Mordasjov. 6,7 milliarder dollar er skrelt vekk fra formuen hans det siste året, over 69 milliarder kroner, ifølge nyhetsbyrået.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer