Dette kan bli betydelig dyrere

Regjeringen vil innføre moms på kosmetisk kirurgi og kosmetisk behandling. Nå advarer medisinekspert.

ENDRINGER: Regjeringen foreslår å oppheve unntak i merverdiavgiftsloven for alternativ behandling, kosmetisk kirurgi og kosmetisk behandling. Illustrasjonsfoto: Kovalchynskyy Mykola / Shutterstock / NTB
ENDRINGER: Regjeringen foreslår å oppheve unntak i merverdiavgiftsloven for alternativ behandling, kosmetisk kirurgi og kosmetisk behandling. Illustrasjonsfoto: Kovalchynskyy Mykola / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

- Det er trist at nyansene i denne saken ikke kommer bedre fram, sier medisinsk direktør i Aleris Helse, Naeem Zahid, til Børsen.

Fra nyttår foreslår regjeringen å gjøre det dyrere å utføre kosmetisk kirurgi, kosmetisk behandling og alternativ behandling. Det innebærer at det kan bli dyrere å ta silikonpupper, leppeforstørrelse og andre skjønnhetsinngrep.

Forslaget om ilegge en momsavgift på 25 prosent blir presentert i statsbudsjettet for 2021.

10 000 inngrep

Zahid mener imidlertid at regjeringen har oversett en viktig detalj i forslaget, og etterlyser tilstrekkelig belysning rundt tematikken.

- Det er ikke slik at all kosmetisk kirurgi er et utelukkende estetisk inngrep. For mange dreier det seg om eksempelvis korreksjoner av arr eller andre ting som gir ubehag. Det kan være snakk om å fjerne overflødig hud etter vekttap, hvor det i noen tilfeller gir fysiske plager eller sjenerende kroppslyd.

- Du har folk med utslett, eksem, kløe, infeksjoner eller andre plager som utbedres med plastikkirurgi, fortsetter Zahid.

Han opplyser at Aleris utfører omtrent 10 000 plastikkirurgiske inngrep i året på landsbasis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer