- Dette kan bli brutalt

- Vi går fra vondt til verre, advarer LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

VARIGHET: - Norge er ikke friskmeldt før folk er tilbake på jobb. Derfor må det bli slutt på korte krisepakker, krever LO-leder Hans-Christian Gabrielsen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
VARIGHET: - Norge er ikke friskmeldt før folk er tilbake på jobb. Derfor må det bli slutt på korte krisepakker, krever LO-leder Hans-Christian Gabrielsen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste runden med omfattende nedstengninger på Østlandet etter funnet av det muterte coronaviruset i Nordre Follo kommune berører mange titusen arbeidstakere.

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen er ikke i tvil om hva som nå må være øverst på regjeringens liste:

- Det viktigste er å sikre inntekten og tryggheten til folk. Da må det ikke skapes mer tvil og usikkerhet for arbeidsfolk og næringsliv. Det må derfor bli slutt på kortvarige og usikre krisepakker, lyder bestillingen fra lederen av landets største arbeidstakerorganisasjon.

Må vare

Gabrielsen har følgende oppsummering etter at butikker i 25 kommuner nå har måttet stenge ned - med unntak av dagligvarer, apotek og bensinstasjoner.

- Dette kan bli brutalt. Vi går fra vondt til verre. Norge er ikke friskmeldt før folk er tilbake i jobb. Derfor må krisetiltakene vare så lenge krisen varer, sier Gabrielsen til Børsen.

LO-bossen deler bekymringene som administrerende direktør Ole Erik Almlid i arbeidsgiverforeningen NHO ga uttrykk for i et intervju med Børsen mandag:

- Når vi nå skal stå sammen om å redde liv, så må vi også stå sammen om å redde arbeidsplasser og bedrifter, sa Almlid samtidig som store butikkjeder som Nille, Elkjøp, Kid og XXL meldte om omfattende permitteringer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer