Dette kan bli tomt

Samtlige store norske bryggerier kan bli rammet av streik.

TØMMES: En øl- og brusstreik fra lørdag vil gi tomme butikkhyller i løpet av noen dager. Foto: NTB
TØMMES: En øl- og brusstreik fra lørdag vil gi tomme butikkhyller i løpet av noen dager. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

880 ansatte i de store norske bryggeriene går ut i streik fra lørdag morgen dersom meklingen mellom NHO Mat og drikke og Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) ikke fører fram.

Streikeuttaket omfatter Ringnes, Coca-Cola, Hansa Borg, Aass, Grans, Telemark Kildevann, Voss Production, Arendals Bryggeri, Olden, EC Dahls og Mack.

- I praksis er det bare våre medlemmer på mikrobryggeriene som ikke vil bli rammet av en eventuell streik, sier Jarle Wilhelmsen, tariffansvarlig i NNN, til Børsen.

- Streikevarselet omfatter rubbel og bit, bekrefter kommunikasjonsdirektør Ingunn Storetvedt Eriksen i NHO Mat og drikke.

Ifølge Wilhelmsen kan det være snakk om noen få dager før en eventuell streik gir tomme butikkhyller.

- Det som står på lager hos bryggeriene vil bli stående der, mens det som er av varer i butikk og hos grossist kan selges, sier han.

- Hvor lenge vil det vare før det er tomme hyller?

- Vi så jo under starten på coronakrisa i vår at det ble omfattende hamstring og veldig fort utsolgt for enkelte varer. Så jeg vil anta at det kanskje er snakk om en ukes tid før det så å si er tomt for brus og øl i butikkene, sier han til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer