Dette kan bli tomt

Samtlige store norske bryggerier kan bli rammet av streik.

TØMMES: En øl- og brusstreik fra lørdag vil gi tomme butikkhyller i løpet av noen dager. Foto: NTB
TØMMES: En øl- og brusstreik fra lørdag vil gi tomme butikkhyller i løpet av noen dager. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

880 ansatte i de store norske bryggeriene går ut i streik fra lørdag morgen dersom meklingen mellom NHO Mat og drikke og Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) ikke fører fram.

Streikeuttaket omfatter Ringnes, Coca-Cola, Hansa Borg, Aass, Grans, Telemark Kildevann, Voss Production, Arendals Bryggeri, Olden, EC Dahls og Mack.

- I praksis er det bare våre medlemmer på mikrobryggeriene som ikke vil bli rammet av en eventuell streik, sier Jarle Wilhelmsen, tariffansvarlig i NNN, til Børsen.

- Streikevarselet omfatter rubbel og bit, bekrefter kommunikasjonsdirektør Ingunn Storetvedt Eriksen i NHO Mat og drikke.

Ifølge Wilhelmsen kan det være snakk om noen få dager før en eventuell streik gir tomme butikkhyller.

- Det som står på lager hos bryggeriene vil bli stående der, mens det som er av varer i butikk og hos grossist kan selges, sier han.

- Hvor lenge vil det vare før det er tomme hyller?

- Vi så jo under starten på coronakrisa i vår at det ble omfattende hamstring og veldig fort utsolgt for enkelte varer. Så jeg vil anta at det kanskje er snakk om en ukes tid før det så å si er tomt for brus og øl i butikkene, sier han til Børsen.

Meklingen startet torsdag og fristen for å bli enige går ut ved midnatt natt til lørdag.

Partene har ikke anledning til å uttale seg om sine posisjoner så lenge meklingen pågår, men Wilhelmsen sier følgende om hvorfor forhandlingene ikke førte fram i første omgang:

- Det var for stor avstand, rett og slett. Og ingen utsikter til å bli enige uten meklerens bistand.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer