Märtha Louise og Durek Verrett:

Dette kan ringen ha kostet

Eksperter mener forlovelsesringen er i flere hundre tusen kroners-klassen.

FORLOVET: Märtha Louise og Durek Verrett delte tirsdag at de skal gifte seg. Foto: Babak Golkar / elevateYOU / NTB
FORLOVET: Märtha Louise og Durek Verrett delte tirsdag at de skal gifte seg. Foto: Babak Golkar / elevateYOU / NTB Vis mer
Publisert

Tirsdag kunngjorde prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett at de har forlovet seg. Det gjorde blant annet ved å poste et bilde hvor man ser en stor, glitrende ring på fingeren.

- Den har en veldig old school, vintage-look. Den er ikke veldig norsk, men veldig amerikansk i stilen, sier gemmolog og daglig leder ved Bugge & Authen gullsmedbutikk i Fredrikstad, Remy Bugge, til Børsen.

Utradisjonell

Han forklarer at edelsteinen i bildet ser grønn ut, og at det med høy sannsynlighet er en smaragd.

- Det er enorm prisforskjell på smaragder. Ved første øyekast ser den ut til å være lys, men det kan også ha noe med kvaliteten på bildet og sollys å gjøre. Det er helt sikkert diamanter rundt, og de er ganske store til å være sidesteiner. Jeg tipper de er rundt 2-4 karat. Prismessig kan vi være alle steder fra 100 000 til en million, sier han.

Med stort forbehold mener han at prinsessens forlovelsesring ligger i prisklassen 300-500 000 kroner.

- Hver smaragd er unik, og derfor er prisene så varierende. Det som er typisk for søramerikanske smaragder, gjerne fra Colombia, er at den har en litt lysere farge. Det betyr at de er veldig rene, som er positivt, men ideelt sett skal smaragden ha en litt mørkere farge. Er den for mørk, blir den billigere, så det er liten «sweetspot» der, forklarer edelsten-eksperten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.