Norske skiturister i Alpene

- Dette liker vi dårlig

Skandinaver trikser seg inn i Østerrike for å feste.

FAVORITT: St. Anton am Arlberg er blant de mest populære skistedene i Alpene. Foto: Mark Large / Daily Mail / REX / NTB
FAVORITT: St. Anton am Arlberg er blant de mest populære skistedene i Alpene. Foto: Mark Large / Daily Mail / REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er noen få nordmenn her nå, opplyser Helmut Mall, ordfører i det østerrikske skistedet St. Anton am Arlberg, til Dagbladet.

Opptil 40 på fest

Mall har denne uka vakt oppsikt ved å fortelle avisa Tiroler Tageszeitung at utlendinger fra blant annet Skandinavia og Storbritannia har kommet på oppfinnsomme måter å feste på alpestedene i Østerrike - selv om landet er nedstengt på grunn av coronapandemien og overhodet ikke ønsker skiturister fra utlandet i overskuelig framtid.

- Det er rundt 200 personer her nå. De utveksler erfaringer på nettfora, kommer med toget fra Zürich og skjuler seg bak at de skal arbeide her. Det er helt uakseptabelt, fortsetter Mall.

Til Tiroler Tageszeitung forteller han om bilder av fester med 30-40 deltakere, tatt på ulovlig utleide småhytter i løypeområdet - med øl fra dagligvarebutikken.

Stengte hoteller

Man skal virkelig ville oppholde seg i Tirol for å dra dit nå; hoteller er stengt for turister, restauranter får bare tilby takeaway-mat, og skiheisene er bare åpne for de lokale, ifølge turistmyndighetene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer