Dette skal ha forårsaket Lufthansa-kaoset

Flyginger over hele verden skal være berørt av IT-problemet, som ifølge flyselskapet skyldes kabler som ble skadd under bygningsarbeid.

LUFTHANSA: IT-systemet til det tyske flyselskapet Lufthansa gikk og skaper kaos på tyske flyplasser. Video: @benjaminr Vis mer
Publisert

En global IT-feil sørget onsdag for innstilling av alle selskapets flygninger.

Problemene rammet systemene for innsjekking og boarding, og gjør at ingen fly kan ta av, at flyplaner ikke kan bli laget og data ikke kan bli overført.

Det er uklart hvor mange flyplasser som har vært rammet av problemene, men Reuters rapporterer om tusenvis av strandede passasjerer verden rundt.

Alle underselskap i Lufthansa er rammet. Det gjelder Germanwings, Eurowings, Lufthansa Regional og Lufthansa City Line.

Ifølge selskapet skyldes feilen at flere glassfiberkabler ble skadd under bygningsarbeid ved en togstasjon i Frankfurt. Det anslås at en fullstendig reparasjon vil kunne bli ferdigstilt i løpet av ettermiddagen.

Massivt kaos i Tyskland

Den tyske avisa Bild har omtalt bilder og videoer som viser et massivt kaos på tyske flyplasser.

Passasjerer skal blant annet ha blitt sjekket inn mens det manuelt er blitt krysset av på lister. Og da uten å få med seg innsjekket baggasje, rapporterer Bild.

I tillegg skal passasjerer ha blitt bedt om å bruke jernbanen som et alternativ for reiser internt i Tyskland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.