Dette skal Olav Thon gjøre med formuen

Milliardæren har en klar formening om hvordan han skal fordele gigantarven.

INGEN ONKEL SKRUE: Forretningsmann og milliardær Olav Thon (96) delte ut 30 millioner i stipender til forskning fra Hotel Bristol i Oslo. Her sammen med sin kone Sissel Berdal Haga Thon (79). Video: Marte Nyløkken Helseth. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Eiendomsmogul og milliardær Olav Thon (96) sørget for en ekstra tidlig jul da han inviterte til pressekonferanse torsdag. Norges rike onkel har siden 2014 gitt bort enorme summer gjennom Olav Thon Stiftelsen - og ga fra seg ytterligere 30 millioner i dag.

Seks år, flere hundre millioner kroner og mange forskningsprosjekter senere, røper 96-åringen at særlig ett av prosjektene har vært personlig viktig for ham.

- Det er veldig vanskelig å kvalifisere alle prosjektene, men jeg må si at det å bidra til forskning som tar for seg alzheimer, har vært veldig hyggelig.

Utfordrer norske milliardærer

Eiendomsmilliardæren har vært gift med Inger Johanne Thon, som døde i april 2018. Hun ble tidlig rammet av sykdommen alzheimer, noe som har vært blant årsakene til at Thons stiftelse har donert rause summer til forskning på sykdommen og på demens.

- Når det gjelder forskning på Alzheimers, er det ikke våre beløp som nødvendigvis bringer forskningen videre. Men at vi kan gi et lite bidrag, synes jeg har vært veldig fint, fortsetter Thon til Børsen.

- Du er kjent for din generøsitet. Mener du andre milliardærer i Norge er gavmilde nok?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer