Jeff Bezos:

Dette skal verdens rikeste gjøre nå

Bygge raketter og redde jorda.

STINN AV GRYN: Jeff Bezos' rikdom kunne trolig sørget for en komfortabel pensjonisttilværelse. Bezos avviser at han skal bytte ut livet som toppsjef med et rolig slaraffenliv. Foto: Mark Ralston / AFP
STINN AV GRYN: Jeff Bezos' rikdom kunne trolig sørget for en komfortabel pensjonisttilværelse. Bezos avviser at han skal bytte ut livet som toppsjef med et rolig slaraffenliv. Foto: Mark Ralston / AFP Vis mer
Publisert

Amazon-gründer Jeff Bezos går av som øverste sjef etter 27 år. Snart overtar Andy Jassy roret i selskapet, som regnes som et av verdens største og mektigste.

- Akkurat nå er Amazon på sitt mest oppfinnsomme noensinne, noe som gjør det til et optimalt tidspunkt for denne overgangen, sa Bezos ifølge New York Times.

Amerikansk drøm

Bezos kan med sikkerhet sies å være et kremeksempel på den amerikanske drømmen.

Han startet Amazon i 1994, den gang som en online bokhandel fra sin egen garasje. Siden har selskapet gått fra å bare selge bøker, til alt mulig. Selskapet sies å ha revolusjonert netthandelindustrien til å bli et av de mest lønnsomme markedene i verden.

Amazon er verdens fjerde største selskap målt i børsverdi, bare slått av Microsoft, det statseide oljeselskapet i Saudi-Arabia, og Apple på topp, ifølge companiesmarketcap.com.

Verdens rikeste

Bezos er imidlertid verdens aller rikeste mann. I skrivende stund skal han være god for svimlende 1629 milliarder kroner, ifølge Forbes.

En slik formue kunne nok sørget for en ganske behagelig pensjonisttilværelse. Foreløpig tyder ingenting på at han bytter ut toppsjeflivet med strand og paraplydrinker med det aller første.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer