Nye tiltak etter mutert corona

Dette stenger

Klokka 9 legger regjeringen fram nye tiltak for Oslo-regionen etter utbruddet i Nordre Follo. Etter det Dagbladet erfarer får bare essensielle butikker holde åpent.

STENGER: Kjøpesentrene stenger, melder NTB. Foto: Terje Pedersen / NTB
STENGER: Kjøpesentrene stenger, melder NTB. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det legges fram flere konkrete tiltak for nabokommunene til Nordre Follo, som grenser til blant annet Oslo. Etter det Dagbladet har grunn til å tro har tiltakene som ble innført i Nordre Follo fredag ligget til grunn for tiltakene nabokommunene får.

Et tiltak fra Nordre Follo som etter det Dagbladet forstår vil gjelde også i resten av Oslo-regionen, er at alle butikker unntatt matbutikker, apotek og bensinstasjoner blir stengt.

I Nordre Follo er skoler og barnehager også stengt. Det er imidlertid ikke sikkert det blir tilfellet i nabokommunene.

Strengere enn i mars

Utbruddet av det muterte coronaviruset i Nordre Follo medfører til dels strengere tiltak enn hva Norge opplevde i mars i fjor. Dette omfatter også Oslo.

Tiltakene presenteres av helseminister Bent Høie på en digital pressekonferanse klokka 9 lørdag. Allerede fredag ble det innført strenge tiltak i Nordre Follo.

Et tiltak fra Nordre Follo som etter det NTB forstår vil gjelde også i resten av Oslo-regionen, er at alle butikker unntatt matbutikker, apotek og bensinstasjoner blir stengt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer