Skattemeldingen på vei

Dette taper du på

Har du bedt om skattemeldingen på papir, havner du bakerst i køen.

SIST: Mange nordmenn vil fortsatt helst levere skattemeldingen på papir. Papirversjonen av skattemeldingen har utsendelse først 7. april. Foto: Terje Pedersen / NTB
SIST: Mange nordmenn vil fortsatt helst levere skattemeldingen på papir. Papirversjonen av skattemeldingen har utsendelse først 7. april. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Skatteetaten er i full gang med å sende ut den digitale skattemeldingen.

Men: De som har bedt om å få skattemeldinga på papir, må vente helt til 7. april før den kommer. Og uansett er fristen for å levere tilbake endringer til Skatteetaten likevel den samme for alle, nemlig 30. april.

Det reagerer eldreombudet kraftig på:

- Det er diskriminerende at de ikke-digitale innbyggerne må vente flere uker lenger enn de digitale. Det er uakseptabelt med en slik forskjellsbehandling, sier eldreombud Bente Lund Jacobsen.

Gir utsatt frist

Skatteetaten opplyser at forskjellen, som gjør at noen får bedre tid før fristen, skyldes overgang fra ett system til et annet.

De opplyser at de som venter på papirversjonen, kan starte å sjekke tallene på nettet fra fredag. De som mener de har for kort leveringsfrist, kan søke om å få fristen utsatt. Man vil da automatisk få utsettelse til 31. mai, og det er ikke nødvendig å argumentere for å få det.

- Det er også mulig å delegere tilgang slik at noen du stoler på, kan sjekke, endre eller levere skattemeldingen for deg, sier divisjonsdirektør Marta Johanne Gjengedal i Skatteetaten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer