Dette tjener de

Lønnsfesten er ikke helt over for statlige toppsjefer.

LEDERLØNN: Månedslønna matcher det som ellers er ansett som en god årsinntekt for Yara-topp Svein Tore Holseter, Telenor-sjef Sigve Brekke, DNBs administrerende direktør Kjerstin Braathen, Equinor-topp Eldar Sætre og Kongsberg-boss Geir Håøy. Foto: NTB scanpix / Lars Eivind Bones (bildet av Brekke).
LEDERLØNN: Månedslønna matcher det som ellers er ansett som en god årsinntekt for Yara-topp Svein Tore Holseter, Telenor-sjef Sigve Brekke, DNBs administrerende direktør Kjerstin Braathen, Equinor-topp Eldar Sætre og Kongsberg-boss Geir Håøy. Foto: NTB scanpix / Lars Eivind Bones (bildet av Brekke). Vis mer
Publisert

«Galskap ute av kontroll» lød det da Børsen i fjor kunne fortelle at 15 statlige selskaper hadde bevilget toppsjefen en lønnsvekst på over 10 prosent året før.

- Totalt uakseptabelt, tordnet LO-leder Hans Christian Gabrielsen den gang.

Nå er tallene for 2019 klare.

Oversikten som Børsen har hentet fra Statens eierskapsberetning viser en halvering i antall selskaper som ga tosifret prosentvekst til administrerende direktør i fjor.

- Dette indikerer en viss bedring. Så må vi huske at den veksten vi her snakker om, kommer på toppen av det som fra før er ekstremt høye lønninger, sier Fellesforbundes leder Jørn Eggum til Børsen.

Samtidig fikk 20 toppsjefer i de helt eller delvis statseide selskapene en lønnsvekst over gjennomsnittet, som i fjor var 3,4 prosent.

Tosifret

Kongsberg Gruppen er enste børsnoterte blant de åtte statlige selskapene som ga toppsjefen et lønnshopp på 10 prosent eller mer fra 2018 til 2019.

Administrerende direktør Geir Håøy økte sine samlede godtgjørelser med solide 17 prosent til 10,4 millioner kroner i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer