Dette vekker harme

Mens Joaqin «El Chapo» Guzman sitter fengslet i USA på livstid, bygger både dattera og kona merkevarer basert på narkobaronen.

ØL: En mann drikker ølet «El Chapo», som er en del av «El Chapo 701»-merket, som også lager klær og smykker. Foto: Ulises Ruiz / AFP / NTB Scanpix
ØL: En mann drikker ølet «El Chapo», som er en del av «El Chapo 701»-merket, som også lager klær og smykker. Foto: Ulises Ruiz / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

«Ta deg en kald en, ta deg en «El Chapo»-øl».

Det er budskapet fra Alejandrina Guzman, dattera til den beryktede narkobaronen Joaquin «El Chapo» Guzman. Hennes selskap har ifølge flere internasjonale medier utviklet en type øl dedikert til hennes far.

På et tidspunkt var han sjef for et av verdens største narkotikakarteller - det meksikanske Sinaloa-kartellet.

I fjor sommer ble «El Chapo» - «småen» på norsk - dømt til livstid i USA. Han ble kjent skyldig på alle tiltalepunkter, som omfattet drap, hvitvasking av penger og smugling av mange tonn tunge narkotiske stoffer til USA.

Han skal tilbringe resten av sitt liv i et høysikkerhetsfengsel.

El Chapo 701

Nå kommer altså ølet, med den drapsdømte narkobaronens bilde og navn på. Nylig ble det lansert på Mexicos mest prestisjefylte motemesse, Intermoda, skriver The Guardian.

Nå venter selskapet bare på godkjennelse fra myndighetene for å starte å selge ølet, som består av malt, ris og honning.

Ølet er en del av Alejandrina Guzmans «El Chapo 701»-merke, som fra før av har lansert en kleskolleksjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer