Opphopning av containere i havner:

Dette viser krisa

På kort tid har ting blitt snudd fullstendig på hodet: Under coronapandemien var det for få containere - nå er det altfor mange.

HOPER SEG OPP: Stadig flere containerhavner blir fulle. I Houston har de nå måtte innføre et gebyr for tomme containere som ligger over ei uke. Foto: Reginald Mathalone / NurPhoto / Shutterstock / NTB
HOPER SEG OPP: Stadig flere containerhavner blir fulle. I Houston har de nå måtte innføre et gebyr for tomme containere som ligger over ei uke. Foto: Reginald Mathalone / NurPhoto / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Under corona-pandemien var det store utfordringer for de globale logistikkjedene, og da spesielt til sjøs.

Nedstengninger ga store problemer, og skip lå i kø for å få losset flere steder i verden. Det hjalp heller ikke på situasjonen da lasteskipet MV «Ever Given» ble liggende på tvers av Suezkanalen og sperret for all trafikk i flere døgn.

Problemet er snudd på hodet

Et annet problem var mangel på containere: Det var simpelthen ikke nok til å få fraktet alle varene som lå og ventet på å bli sendt av gårde til folk som hadde ekstra penger å bruke på varer, ettersom alle opplevelser, ferier og restaurantbesøk ble sterkt begrenset av pandemien.

Nå har det slått helt i motsatt retning, for den globale økonomien har fått et nytt problem, ifølge CNBC:

For mange containere.

Dette er enda et tegn på fallende global etterspørsel og økonomiske nedgangstider - altså en resesjon.

- Det er ikke nok lagerplass til å lagre alle containerne, fortalte Christian Roeloff, sjef for den digitale containerlogistikkplattformen, Container xChange i forrige uke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer