Libanon:

Devaluerer valutaen med 90 prosent

Fra onsdag blir den offisielle kursen 15 000 libanesiske pund for 1 amerikansk dollar, opplyser sentralbanksjef Riad Salameh.

DEVALUERER: Libanon, her representert ved hovedstaden Beirut, reduserer den offisielle verdien på landets valuta. Foto: Joseph Eid / AFP / NTB
DEVALUERER: Libanon, her representert ved hovedstaden Beirut, reduserer den offisielle verdien på landets valuta. Foto: Joseph Eid / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Libanon reduserer den offisielle verdien på landets valuta med nesten 90 prosent ved månedsskiftet.

Fra onsdag blir den offisielle kursen 15 000 libanesiske pund for 1 amerikansk dollar, opplyser sentralbanksjef Riad Salameh. Dermed vil pundet være verdt en tidel av det som har vært den offisielle kursen de siste 25 årene – nemlig 1 507 pund per dollar.

Devalueringen er likevel ikke nok til å legge den offisielle kursen på samme nivå som den uoffisielle. I det parallelle markedet koster en dollar hele 57 000 pund. Etter at libanesiske pund begynte å avvike fra den offisielle kursen i 2019, har valutaen tapt rundt 97 prosent av sin verdi.

Salameh sier den nye kursen gjelder for landets banker. Dermed vil finansinstitusjonene som har stått i sentrum for den økonomiske kollapsen i 2019, bli sittende med betydelige mindre verdier.

Analytikere tror likevel kursendringen vil få mindre betydning for økonomien for øvrig. Den følger i stor grad dollaren, og handelen skjer i henhold til kursen i det parallelle markedet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer