DFDS venter milliardsmell

DFDS, som blant annet driver fergen mellom Oslo og København, venter å gå glipp av milliardinntekter på grunn av covid-19-pandemien.

DANSKEBÅTEN: DFDS seiler blant annet mellom Oslo og København. Reiserestriksjoner, passasjersvikt og ferger i opplag kan koste DFDS milliarder. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
DANSKEBÅTEN: DFDS seiler blant annet mellom Oslo og København. Reiserestriksjoner, passasjersvikt og ferger i opplag kan koste DFDS milliarder. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selskapet siktet mot et driftsresultat i samme størrelsesorden som i fjor, rundt 3,6 milliarder danske kroner. Nå er prognosen på rundt 2 milliarder.

Rederiet driver med både gods- og passasjertrafikk, og det er særlig sistnevnte som er rammet av pandemien. Reiserestriksjoner gjør at passasjerene uteblir. Oslo-København og ruten mellom Amsterdam og Newcastle har vært ute av drift siden mars.

Direktør Torben Carlsen satser på å starte seilingene igjen i august, men håper det kan skje tidligere.

DFDS har innført full ansettelsesstopp, og er i gang med å kutte kostnader. 2200 ansatte er permittert fra selskapet, ifølge danske Finans.

Allerede 11. februar bekreftet DFDS overfor Børsen at de tok grep i frykt for coronaviruset.

- Sammen med reisearrangørene er vi blitt enige om å avlyse gruppereiser fra Kina de kommende ukene, så vi har ikke kinesiske gruppereiser for tiden, uttalte kommunikasjonsdirektør Gert Jakobsen den gang.

Én måned seinere ble det klart at DFDS, Fjord Line og Stena Line alle stengte ned de fleste av sine ruter som følge av coronaviruset. Også Hurtigruten har blitt brutalt rammet av de strenge reiserestriksjonene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer