Wizz Air-lekkasjen

- Diktatorisk

- Hvis du tror du har noen rettigheter, så er det rett ut. Da passer du ikke inn i den diktatoriske «kulturen».

LYDFIL: Dette er deler av et langt lydopptak fra basesjefer i Wizz Air, som diskuterer hvilke «råtne epler» i firmaet som skal få sparken. Video: Jeanette N. Vik / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Wizz Air har utnyttet coronapandemien til å kvitte seg med ansatte basert på om deres ledere ikke likte dem. Hundrevis av ansatte er blitt spyttet ut av Wizz Air fordi de ikke passer inn i den såkalte kulturen i selskapet.

Det mener Eoin Coates, leder av avdelingen for luftfart i den europeiske føderasjonen for transportarbeidere (ETF) til Børsen.

Lekket lydopptak

ETF sitter på det samme lydmaterialet fra et hemmelig møte i april i fjor, som Børsen først omtalte torsdag. Der ble baseledere i Wizz Air regelrett beordret til å renske ut brysomme piloter. Gjentatte ganger oppfordres de til å finne «råtne epler» for «å rense opp selskapet».

Sykefravær ble trukket fram som en god oppsigelsesgrunn på et tidspunkt da coronapandemien rammet luftfarten. Samtidig skulle piloter fra et bemanningsbyrå skjermes fra prosessen, fordi de ifølge personen som fører ordet i møtet er «utrolig billige» for selskapet og dessuten de enkleste å bli kvitt.

Da lydopptaket ble lekket, reagerte Wizz Air med å sparke eller degradere et betydelig antall ledere.

- Min oppfatning er at det som blir sagt i dette lydopptaket, gjenspeiler holdningene og verdiene som preger Wizz Air. Det er ironisk når selskapets talsperson kommenterer klippet og snakker om en åpenhetskultur som på noen punkter er brutt, når vi vet at hele denne diskusjonen forble en hemmelighet fram til lydopptaket ble lekket, sier Coates til Børsen.

Slår tilbake

Senior kommunikasjonssjef i Wizz Air-gruppen, Andras Rado, tilbakeviser kritikken og karakteristikken.

I en e-post til Børsen skriver Rado at Wizz Air har en fortløpende og åpen dialog mellom ledelsen og de ansatte - noe ledelsen verdsetter høyt.

ALTERNATIVT NORGESKART: Mange sperret øynene opp da Wizz Air viste fram rutekartet sitt i dag. Video: Wizz Air Vis mer

- Det er nettopp fordi denne dialogen verdsettes at Wizz Air tok umiddelbare grep da opptaket ble avslørt, uttaler han, med henvisning til den nevnte degraderingen og avskjedigelsene av baselederne og deres sjef.

Wizz Airs tilsvar du lese lenger ned i artikkelen.

- Kun løst prat

Under den lekkede samtalen fra møtet som fant sted i april i fjor, fristet personen som snakker i det sju minutter lange lydklippet sine baseledere med at livet deres vil bli enklere de neste ti åra når de har kvittet seg med «bad apples» (råtne epler).

- Vi vet at vi har dem, og nå er tiden inne for å rense ut. Alle som ikke er en del av Wizz-kulturen, ikke sant? Alle som er en «pain». Dette er stedet vi begynner, ok? - sier personen på lydopptaket.

Personen som angivelig snakker på lydopptaket har ikke besvart Børsens henvendelser.

Andras Rado har i en tidligere e-post til Børsen hevdet at en uavhengig gransking konkluderte med at Wizz Air ikke har handlet ulovlig.

Coates er langt fra overbevist om det.

- Det er ironisk å snakke om en åpenhetskultur når denne påståtte uavhengige granskingen ikke er blitt gjort tilgjengelig fra Wizz Air. Disse faktaene vitner verken om åpenhet eller ærlighet, men tvert om det motsatte. Inntil videre er denne uavhengige granskingen bare et løst rykte, sier den europeiske fagforeningstoppen.

- Hundrevis spyttet ut

ETF kommenterte den lekkede lydfilen i en pressemelding dagen etter Børsens-avsløring.

- Wizz Airs tilnærming til arbeidstakere er uakseptabelt. En arbeidsplass skal ikke være et diktatur. Du kan ikke bestemme at de som gjør det de blir bedt om, får lov til å beholde jobben, mens andre blir sparket. Særlig når vurderingene blir gjort på basis av de individuelle ledernes subjektive holdninger, uttalte Coates der.

Han svarer bekreftende på spørsmål fra Børsen om han med dette mener at Wizz Air drives som et diktatur:

- Selskapet har sparket så å si alle som deltok på dette møtet. Disse mellomlederne utsettes dermed for det samme som pilotene og kabinpersonalet. Nemlig at dersom du ikke holder deg innafor, så havner du rett ut. Hundrevis er blitt spyttet ut fordi de ikke passer inn i den såkalte kulturen.

Videre sier Coates at den europeiske føderasjonen for transportarbeidere har vært i kontakt med flere av dem som er blitt sparket fra Wizz Air.

Om du tror du har noen rettigheter, passer du ikke inn i den diktatoriske kulturen Eoin Coates, leder av avdelingen for luftfart i den europeiske føderasjonen for transportarbeidere (ETF)

- De forteller likelydende historier, nemlig at dersom du alltid gjør som du får beskjed om, aldri er syk og alltid jobber hardere og lengre dager enn du blir bedt om, så er alt bra. Men dersom du har en mening og sier hva du mener, eller dersom du tror du har noen rettigheter, vil du umiddelbart bli bedt om å holde kjeft, for da passer du ikke inn i den diktatoriske kulturen, sier han.

- Gjemmer seg og sparker nedover

EFT-topp Coates nøler ikke med å plassere ansvaret hos Wizz Air-toppsjef József Váradi.

- Som administrerende direktør har Váradi det fulle ansvaret. Han har vært åpen om sitt syn på at fagforeninger ikke hører hjemme i Wizz Air-kulturen. Noe som altså innebærer en kultur uten arbeidstakerrettigheter, uten anstendige arbeidsforhold og uten anstendig lønn, sier Coates.

TOPPSJEF: Administrerende direktør i Wizz Air, Jozsef Varadi. Arkivfoto: Bernadett Szabo, Reuters / NTB
TOPPSJEF: Administrerende direktør i Wizz Air, Jozsef Varadi. Arkivfoto: Bernadett Szabo, Reuters / NTB Vis mer

Han etterlyser et klart svar fra toppsjefen i det Budapest-baserte selskapet.

- Váradi ser ikke ut til å skjønne at tallene han leser på Excel-ark er virkelige mennesker med virkelige liv, rettigheter og liv å forsørge. Du kan ikke ha et flyselskap uten folk, og folk har rettigheter. Váradi styrer Wizz Air med jernhånd, men vi har ennå ikke hørt fra ham i denne saken. Tvert om gjemmer han seg i skyggen mens han sparker ledere under seg. Men problemet er ikke denne spesifikke saken, men kulturen som forårsaket det hele. Og det ansvaret hviler fult og helt på Váradis skuldrer, sier fagforeningstoppen.

- Effektivt lederskap

Wizz Air er blitt framlagt hele kritikken fra EFTs leder for luftfart, Eoin Coates. Administrerende direktør József Váradi har ikke svart. Det gjør derimot selskapets talsperson, Andras Rado i en e-post.

Innledningsvis viser han til den nevnte pressemeldingen fra EFT, der det, til tross for en tydelig kritisk gjennomgangstone, også heter at det er «en positiv utvikling» at Wizz Air tok grep etter lekkasjen.

- Inkonsekvent av Coates, skriver Rado, før han fortsetter:

- Det framstår som om Coates nå leter etter ulike måter han kan fortsette å angripe Wizz Air på, nå som det er åpenbart at hans angrep ikke kan belegges med faktum. Wizz Air tok umiddelbare grep etter avsløringen, skriver han og fortsetter:

- Wizz Air har en fortløpende og åpen dialog med de ansatte, og ledelsen verdsetter innspillene høyt. Det er nettopp derfor Wizz Air tok affære etter avsløringen, uttaler Rado.

Det ungarske selskapet går deretter til motangrep mot EFT.

- Coates klamrer seg til et halmstrå når han kritiserer manglende offentliggjøring av det som er interne prosesser. Vår vekst i ei tid da flybransjen sliter, viser verdien av måten vi har møtt coronakrisen på, heter det videre.

Rado mener det er «ironisk at en person som kaller seg leder av luftfart, forveksler lederskap med diktatorisk makt».

- Som EFT også motvillig innrømmer, så har Wizz Air grundig demonstrert effektivt lederskap, skriver Rado videre.

Dømt for ulovlige oppsigelser

Men samtidig fikk Wizz Air et solid tilbakeslag for denne tøffe linjen etter et rettslig oppgjør i Romania som endte med en dom i selskapets disfavør.

Det ungarske selskapet er pålagt å ta inn igjen fire oppsagte piloter og ti kabinansatte, ifølge en fersk dom fra byretten i Bucuresti, heter det i en pressemelding fra den rumenske fagforeningen for luftfartsansatte (FPU).

Samtlige ble oppsagt 14. april i fjor, begrunnet med coronapandemien. Men FPU mente oppsigelsene stred med arbeidslovene i landet. I dommen vises det til at Wizz Air ansatte nye medarbeidere bare uker etter oppsigelsene.

På samme tid som Wizz Air kuttet staben med 1000 personer, utvidet selskapet med 15 nye baser, ti nye fly og igangsatte en massiv rekrutteringskampanje, heter det i pressemeldingen.

Dommen er ikke rettskraftig inntil Wizz Air har tatt stilling til om den vil bli anket. Selskapet har så langt ikke besvart Børsens henvendelse om dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer