Dingsebutikk sliter

For fem år siden var TGR Norges raskest voksende kjede. Siden den gang har det buttet.

SLITER: Flying Tiger Copenhagen, eller TGR, stenger butikker i en rekke land. Norgessjefen utelukker ikke at det samme kan skje med noen av landets 40 butikker. Foto: Gorm Kallestad / NTB
SLITER: Flying Tiger Copenhagen, eller TGR, stenger butikker i en rekke land. Norgessjefen utelukker ikke at det samme kan skje med noen av landets 40 butikker. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flying Tiger Copenhagen, også kjent som TGR, åpnet sin første butikk i Norge i november 2012.

Den danske dingsebutikken, som selger «ting du trenger, ting du drømmer om, og ting du ikke visste at eksisterte», gjorde først braksuksess her til lands.

Sa stopp

I åra etter oppstarten i 2012 pekte alle piler i riktig retning og pengene rant inn. Kjeden ble av Virke kåret til landets raskest voksende i 2016.

Så stoppet det. Siden 2017 har tallene vært blodrøde. Kjedens resultat i Norge fra 2017 til utgangen av 2018, var på minus 46,8 millioner kroner.

- Det skyldes en kombinasjon av flere ting. Vi vokste raskt, og hang ikke helt med i svingene, sa kjedens Norden-sjef, Martin Sörenshag til Finansavisen i 2019.

Han la også skyld på økt konkurranse fra Nille, Normal og Søstrene Grene.

Ifølge Nettavisen kvittet kjeden seg med 65 ansatte og fire butikker i 2019. Til tross for dette var underskuddet 55,2 millioner kroner før skatt i 2019. Dermed har resultatet før skatt vært på minus 102 millioner kroner i Norge mellom 2017-2019.

Ny eier

Den danske kjeden fikk ny eier i februar. Hovedaksjonæren EQT skal lenge ha ønsket å selge seg ut, grunnet den dårlige inntjeningen, skriver Finans.dk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer