Dingsebutikk sliter

For fem år siden var TGR Norges raskest voksende kjede. Siden den gang har det buttet.

SLITER: Flying Tiger Copenhagen, eller TGR, stenger butikker i en rekke land. Norgessjefen utelukker ikke at det samme kan skje med noen av landets 40 butikker. Foto: Gorm Kallestad / NTB
SLITER: Flying Tiger Copenhagen, eller TGR, stenger butikker i en rekke land. Norgessjefen utelukker ikke at det samme kan skje med noen av landets 40 butikker. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flying Tiger Copenhagen, også kjent som TGR, åpnet sin første butikk i Norge i november 2012.

Den danske dingsebutikken, som selger «ting du trenger, ting du drømmer om, og ting du ikke visste at eksisterte», gjorde først braksuksess her til lands.

Sa stopp

I åra etter oppstarten i 2012 pekte alle piler i riktig retning og pengene rant inn. Kjeden ble av Virke kåret til landets raskest voksende i 2016.

Så stoppet det. Siden 2017 har tallene vært blodrøde. Kjedens resultat i Norge fra 2017 til utgangen av 2018, var på minus 46,8 millioner kroner.

- Det skyldes en kombinasjon av flere ting. Vi vokste raskt, og hang ikke helt med i svingene, sa kjedens Norden-sjef, Martin Sörenshag til Finansavisen i 2019.

Han la også skyld på økt konkurranse fra Nille, Normal og Søstrene Grene.

Ifølge Nettavisen kvittet kjeden seg med 65 ansatte og fire butikker i 2019. Til tross for dette var underskuddet 55,2 millioner kroner før skatt i 2019. Dermed har resultatet før skatt vært på minus 102 millioner kroner i Norge mellom 2017-2019.

Ny eier

Den danske kjeden fikk ny eier i februar. Hovedaksjonæren EQT skal lenge ha ønsket å selge seg ut, grunnet den dårlige inntjeningen, skriver Finans.dk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.