Direktør døde i båtulykke på ferie

Adrienne Vaughan (45) døde da båten hun hadde leid med familien krasjet inn i en seilbåt.

DRAMATISK: Det var flere vitner til den tragiske hendelsen utenfor Amalfikysten denne uka. Foto: Cobra Team/Backgrid/NTB
DRAMATISK: Det var flere vitner til den tragiske hendelsen utenfor Amalfikysten denne uka. Foto: Cobra Team/Backgrid/NTB Vis mer
Publisert

Båtulykken skjedde torsdag, på Amalfikysten i Italia.

Adrienne Vaughan var direktør i den amerikanske delen av forlagshuset Bloomsbury, som blant annet har gitt ut Harry Potter-bøkene.

Hun var på ferie med ektemannen og sine to barn da ulykken skjedde. Familien hadde leid en båt i byen Nerano, sør for Napoli, ifølge The Guardian.

Etterforskes

Båten skal ha kollidert med en større seilbåt med 85 personer om bord, som skal ha vært en del av en bryllupsfeiring. Da de to båtene kolliderte skal Vaughan ha falt ut av båten, og blitt drept av båtens propell, skriver avisa.

Hun skal allerede ha vært død da ambulansepersonell kom til stedet.

Direktørens to barn, på åtte og tolv år, skal ikke ha blitt fysisk skadet i ulykka. Ektemannen skal derimot ha fått små skader.

Hvorfor det skjedde er foreløpig ikke klart, men ifølge det italienske nyhetsbyrået ANSA skal en blodprøve fra den 30 år gamle båtføreren ha vært positiv. Det ble ikke opplyst om det var alkohol eller andre rusmidler testen viste et positivt svar på.

Italiensk politi etterforsker nå hendelsen.

- Et ekstraordinært menneske

Adrienne Vaughan har vært direktør for det kjente forlagshuset Bloomsbury siden 2021.

Hun hadde en mastergrad i business fra New York University, og har tidligere jobbet i blant annet Disney Books og Oxford University Press. Hun satt også i styret i forleggerforeningen Association of American Publishers, skriver The Guardian.

- Adrienne Vaughan var et stort ledertalent med en smittsom lidenskap, som hadde et dypt engasjement for forfattere og lesere, sier Julia Reidhead og Maria A Pallante i en uttalelse fra foreningen.

- Men mest av alt var hun et ekstraordinært menneske. De av oss som hadde gleden av å jobbe med henne var heldige, fortsetter de.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer