Lederlønn

Direktørene lønnsvinnere igjen

Mye ble annerledes i coronaåret 2020. Men også i kriseåret økte direktørlønningene mer enn lønna til vanlige ansatte.

PENGEMASKIN: Barcode-rekken i Oslo - her jobber noen av toppsjefene i det private næringslivet som fikk et lønnsløft godt over det vanlige ansatte fikk i fjor. Foto: Berit Roald / NTB
PENGEMASKIN: Barcode-rekken i Oslo - her jobber noen av toppsjefene i det private næringslivet som fikk et lønnsløft godt over det vanlige ansatte fikk i fjor. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

Rekordene falt for toppsjefene i 2020. En administrerende direktør i privat sektor tjener nå i gjennomsnitt - for første gang - over 1 million kroner.

Eller helt presist: 1 027 000 kroner i årslønn.

Det skriver Frifagbevelgelse, som har hentet ut tallene fra den siste rapporten fra det partssammensatte Teknisk beregningsutvalg (TBU).

Så er det selvfølgelig store forskjeller fra bransje til bransje. Helt øverst troner direktørene i oljesektoren. Der er snittlønna 2,6 millioner kroner.

Snaut 2 millioner kroner mindre tjener en gjennomsnittsdirektør i den coronarammede hotell- og restaurantbransjen - eller helt presist 621 0000 kroner i årslønn.

Dagen etter at lønnsforhandlingene mellom LO og NHO endte med brudd og dermed ble sendt videre til nye runder etter påske der Riksmekleren skal bistå, viser det seg også at toppsjefene nok en gang dro ifra vanlige ansatte gjennom 2020.

Lønnsveksten for direktører i det private næringsliv endte i gjennomsnitt på 2,8 prosent i fjor. For vanlige lønnsmottakere ble den gjennomsnittlige lønnsøkningen i fjor 2,2 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer