- Diskriminering av luftfarten

- Det er ingen logisk grunn til at luftfarten ikke får kontantstøtte, mens andre får, sier Norsk Flygerforbunds leder Yngve Carlsen om lekkasjene fra regjeringens kriseforhandlinger med Fremskrittspartiet.

SA NEI: Regjeringen ga i forrige uke uttrykk for at den ikke vil gi mer støtte til Norwegian eller Erik Braathens nye flyselskap. Siden da har det pågått forhandlinger. Video: NTB Vis mer
Publisert

- Gitt at dette medfører riktighet, forteller det meg at de som sitter og forhandler ikke har tatt innover seg hva som faktisk er nødvendig, sier Yngve Carlsen, leder i Norsk Flygerforbund.

Mandag, kort før dette intervjuet med Carlsen, skrev Dagbladets finansnettsted Børsen at regjeringens budsjettforhandlinger med Fremskrittspartiet ikke ser ut til å skaffe luftfarten kontantstøtte.

Dermed kan Norwegian, det norske selskapet som er hardest rammet av luftfartskrisen, være ille ute.

- Verre for Norwegian

En kontantstøtte til luftfarten er det tiltaket som en samlet bransje, frontet av NHO Luftfart, har bedt om nesten helt fra pandemien rammet.

- Det som bransjen har argumentert med, er at det er helt nødvendig med en kontantkompensasjon, ikke bare for Norwegian, men for hele bransjen, og vi mener fortsatt at det er nødvendig og riktig, sier NHO Luftfart-direktør Torbjørn Lothe til Børsen.

- Er det mulig for bransjen, deriblant Norwegian, å greie seg uten en kontantstøtte?

- Jeg vil helst slippe å svare på det nå, sier Lothe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer