Disney-arving raser: - Hva faen?

Abigail Disney raser etter nyheten om at 100 000 Disney-ansatte permitteres og dermed mister lønna.

ARVING: Abigail Disney avbildet i 2018. Foto: REX/ NTB Scanpix
ARVING: Abigail Disney avbildet i 2018. Foto: REX/ NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka mistet mer enn 100 000 Disney-ansatte lønna, da nesten halvparten av arbeidsstyrken blir permittert, som følge av corona-pandemien. Dette vil spare verdens største underholdningsselskap, som står bak temaparker, gigantfilmer og cruisereiser, for opp mot 500 millioner dollar i måneden, ifølge Financial Times.

Samtidig har toppledelsen i selskapet angivelig betalt ut bonuser og utbytte på mer enn 1,5 milliarder dollar de siste åra.

Selskapet har råd til å ikke permittere sine ansatte, mener en analytiker ifølge Financial Times. De permitterte ansatte er nå avhengige av sosialhjelp for å få økonomien til å gå rundt.

Dette får Disney-arving Abigail Disney til å se rødt. Abigail Disney, barnebarnet til Walt Disneys bror Roy, har tidligere gått hardt ut mot lønnsvilkår for ansatte i Disney-parkene og toppsjefen Bob Igers inntekt.

SENSUR: Disney+ bekrefter at de har fjernet nakenhet i videoen Splash. Bilder fra Disney. Vis mer

- Tre måneders lønn

- Hva faen????

Slik starter Disney-arvingen en lang rekke Twitter-meldinger hvor raser hun mot Disney på nytt.

- 1,5 milliarder. Det ville betalt for tre måneders lønn for dem som jobber i frontlinja. Og det går til folk som allerede har mottatt sjokkerende bonuser i årevis.

Abigail Disney er selv i bransjen. Ifølge The Guardian er hun en Emmy-vinnende filmskaper.

- Ingen kunne sett dette komme. Det er rettferdig å si. Men hvem som helst kunne ha forutsett en krise. Det er en av mange ting ansvarlige ledere gjør. Og god, solid, kompetent ledelse er grunnen til at de får betalt mye, blir vi fortalt, skriver hun.

Ofret lønna

Disney understreker at hun ikke har en rolle i selskapet, men at hun bryr seg om arven og navnet sitt.

- Jeg har en samvittighet som gjør det vanskelig for meg å sitte på sidelinja når jeg ser misbruk skje, med det navnet knyttet til.

Toppledere i selskapet har ofret noe av lønna for å gjøre selskapet bedre i stand til å komme seg gjennom de ekstraordinære utfordringene coronaviruset bringer.

Ifølge The Guardian ga Bob Iger opp resten av lønna for i år på tre millioner dollar, mens Bob Chapeck, som nylig tok over for Iger som administrerende direktør, gir avkall på halve grunnlønna på 2,5 millioner dollar.

Dette omtaler Disney som «en dråpe i bøtta for disse karene.»

- Dette er ikke komplisert. Bare gi opp noe av din allerede store kompensasjon, spesielt i år.

POPULÆR: Mange husker nok den kyndige ninjaen Mulan fra Disneys univers. Nå blir hun, på samme måte som Løvenes Konge, filmatisert med ekte personer. Vis mer

Filmer og temaparker

Flere store filminnspillinger har blitt rammet av viruset. Disney har gjort store forandringer i sin kalender over filmutgivelser.

Blant annet «Mulan»-premieren er utsatt til 24. juli 2021 og Marvel-filmen «Black Widow», som spilte inn flere scener i Norge i fjor, er utsatt til november. Flere planlagte Marvel-filmer har også blitt utsatt, ifølge Deadline.

En rekke av Disneys temaparker er også stengt, tillegg til cruiseskipene.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer