Disney-arving raser: - Hva faen?

Abigail Disney raser etter nyheten om at 100 000 Disney-ansatte permitteres og dermed mister lønna.

ARVING: Abigail Disney avbildet i 2018. Foto: REX/ NTB Scanpix
ARVING: Abigail Disney avbildet i 2018. Foto: REX/ NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka mistet mer enn 100 000 Disney-ansatte lønna, da nesten halvparten av arbeidsstyrken blir permittert, som følge av corona-pandemien. Dette vil spare verdens største underholdningsselskap, som står bak temaparker, gigantfilmer og cruisereiser, for opp mot 500 millioner dollar i måneden, ifølge Financial Times.

Samtidig har toppledelsen i selskapet angivelig betalt ut bonuser og utbytte på mer enn 1,5 milliarder dollar de siste åra.

Selskapet har råd til å ikke permittere sine ansatte, mener en analytiker ifølge Financial Times. De permitterte ansatte er nå avhengige av sosialhjelp for å få økonomien til å gå rundt.

Dette får Disney-arving Abigail Disney til å se rødt. Abigail Disney, barnebarnet til Walt Disneys bror Roy, har tidligere gått hardt ut mot lønnsvilkår for ansatte i Disney-parkene og toppsjefen Bob Igers inntekt.

- Tre måneders lønn

- Hva faen????

Slik starter Disney-arvingen en lang rekke Twitter-meldinger hvor raser hun mot Disney på nytt.

- 1,5 milliarder. Det ville betalt for tre måneders lønn for dem som jobber i frontlinja. Og det går til folk som allerede har mottatt sjokkerende bonuser i årevis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer