Disney-arving slår alarm

Krever full oppvask etter sjokkpåstander.

PÅ KRIGSSTIEN: Disney-arvingen Abigail Disney har etter fjorårets angrep mot gigantimperiets toppsjef, signert et åpent brev der hun trygler verdens milliardærer om bistand. Foto: NTB Scanpix
PÅ KRIGSSTIEN: Disney-arvingen Abigail Disney har etter fjorårets angrep mot gigantimperiets toppsjef, signert et åpent brev der hun trygler verdens milliardærer om bistand. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- På det lykkeligste stedet på jorden blir de betalt så dårlig at de er avhengige av matsentralen, av å sove i bilen, eller så har de kuttet så inn til beinet at selv det minste problemet vil sende dem utfor stupet.

Det var et knusende utsagn - som unektelig slo sprekker i Disneys glansbilde. I fjor ble gigantselskapet svartmalt offentlig - oppsiktvekkende nok fra en av imperiets arvinger.

Det var i 2018 at Abigail Disney (60) mottok en melding på Facebook fra en Disneyland-ansatt i dyp desperasjon. Det vedkommende beskrev var så urovekkende at det unektelig ville utløse skandaleoverskrifter hvis det kom fram i offentligheten.

- Privilligert millionærklubb

Det kommer vi tilbake til. I en forlengelse av fjorårets storbråk, vekker Abigail Disney igjen internasjonal oppsikt.

Hun har sammen med andre superrike i USA signert et åpent brev der de trygler verdens milliardærer om bistand. Gruppa mener at den voksende økonomiske ulikheten i verden har nådd «et krisenivå». Samtidig er det fremmet er krav til politikerne om å øke beskatningen for landets rikeste personer og selskaper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer