Disneyland stenger på grunn av skrekkvirus

Vil forhindre spredning.

LUKKER PORTEN: Viruset ble først oppdaget i Wuhan sør i Kina. Det er i ettertid satt inn en rekke tiltak for å hindre spredning. Foto: NTB Scanpix
LUKKER PORTEN: Viruset ble først oppdaget i Wuhan sør i Kina. Det er i ettertid satt inn en rekke tiltak for å hindre spredning. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kinesiske myndigheter har innført reiserestriksjoner i ni byer for å hindre spredning av det nye coronaviruset. Tiltakene berører nå 32 millioner mennesker.

Byen Jingzhou i Hubei-provinsen ble fredag den niende som omfattes av reiserestriksjoner. Det var i Hubei-provinsen i det sentrale Kina at viruset først ble oppdaget.

Fredag ble det også kjent at Disneyland i Shanghai holder stengt i helgen for å forhindre spredning.

Verdens helseorganisasjon (WHO) sier det foreløpig ikke er grunn til å erklære en global helsekrise som følge av utbruddet.

Til nå har 26 personer mistet livet som følge av utbruddet av det kinesiske coronaviruset, og 830 sykdomstilfeller er påvist, bekrefter kinesiske myndigheter.

Den nasjonale helsekommisjonen opplyser også at 1.072 mistenkte tilfeller av virussmitte blir undersøkt.

Det nye coronaviruset hører til samme familie som lungeviruset sars, som tok livet av 800 verden over i 2002 og 2003. Det viruset spredde seg også fra Kina.

Så langt er det meldt om virussmitte i Japan, Filippinene, Sør-Korea, Taiwan, Thailand, Singapore, USA og i Hongkong og Macau.

CORONAVIRUS: Viruset ble først oppdaget i Wuhan sør i Kina. Der har myndighetene innført febersjekker ved byens flyplass, togstasjoner og motorveier, og et stort nyttårsarrangement er også avlyst. Video: AP. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Kraftig fall på Oslo Børs

Torsdag falt verdien på Oslo Børs med 1,4 prosent, som er det største fallet siden oktober i fjor. Uro rundt coronaviruset får skylden.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte torsdag på 930,29 poeng, som er en nedgang på 1,4 prosent.

Aksjestrateg Peter Hermanrud i SpareBank 1 Markets sier til E24 at årsaken til det tunge børsfallet er coronaviruset som nå sprer seg og skaper frykt hos investorer verden over.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer