Disneyland stenger på grunn av skrekkvirus

Vil forhindre spredning.

LUKKER PORTEN: Viruset ble først oppdaget i Wuhan sør i Kina. Det er i ettertid satt inn en rekke tiltak for å hindre spredning. Foto: NTB Scanpix
LUKKER PORTEN: Viruset ble først oppdaget i Wuhan sør i Kina. Det er i ettertid satt inn en rekke tiltak for å hindre spredning. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kinesiske myndigheter har innført reiserestriksjoner i ni byer for å hindre spredning av det nye coronaviruset. Tiltakene berører nå 32 millioner mennesker.

Byen Jingzhou i Hubei-provinsen ble fredag den niende som omfattes av reiserestriksjoner. Det var i Hubei-provinsen i det sentrale Kina at viruset først ble oppdaget.

Fredag ble det også kjent at Disneyland i Shanghai holder stengt i helgen for å forhindre spredning.

Verdens helseorganisasjon (WHO) sier det foreløpig ikke er grunn til å erklære en global helsekrise som følge av utbruddet.

Til nå har 26 personer mistet livet som følge av utbruddet av det kinesiske coronaviruset, og 830 sykdomstilfeller er påvist, bekrefter kinesiske myndigheter.

Den nasjonale helsekommisjonen opplyser også at 1.072 mistenkte tilfeller av virussmitte blir undersøkt.

Det nye coronaviruset hører til samme familie som lungeviruset sars, som tok livet av 800 verden over i 2002 og 2003. Det viruset spredde seg også fra Kina.

Så langt er det meldt om virussmitte i Japan, Filippinene, Sør-Korea, Taiwan, Thailand, Singapore, USA og i Hongkong og Macau.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer