Disneys toppsjef går på dagen

Bob Chapek går av som administrerende direktør i Disney med umiddelbar virkning, og Robert A. Iger tar over stillingen.

GÅR AV: Bob Chapek går av som administrerende direktør i Disney med umiddelbar virkning. Foto: NTB/Rob Latour/Shutterstock Click to add image caption
GÅR AV: Bob Chapek går av som administrerende direktør i Disney med umiddelbar virkning. Foto: NTB/Rob Latour/Shutterstock Click to add image caption Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Endringen kommer noen dager etter at Bob Chapek sa at han planlegger å gjennomføre besparelser i selskapet, skriver CNBC.

Iger var administrerende direktør fra 2005 til 2020, da Bob Chapek overtok stillingen. Men bare to år seinere har Bob Chapek forlatt stillingen, og kunngjøringen sier at Robert A. Iger tar over med umiddelbar virkning.

8. november kom Disneys regnskap for fjerde kvartal. Regnskapet viste at Disney har lyktes med å skaffe 12,1 millioner nye abonnementer på strømmetjenesten Disney+.

Kostnadene for selskapets strømmeavdeling har imidlertid mer enn doblet seg det siste året.

I en kunngjøring fra Disney framgår det at Iger har sagt ja til å fungere som administrerende direktør i to år. Han har også fått mandat til å finne en arvtaker i nært samarbeid med konsernets styre.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer