Disse polvarene kan ryke

Leverandørselskapet Vectura står for 53 prosent av alt som leveres til Vinmonopolet. - Absolutt en risiko for at det kan bli utsolgt, sier administrerende direktør Roar Ødelien.

TOMME HYLLER? Om streiken blir langvarig, vil Vinmonopolet ha problemer med å fylle opp hyllene sine. Foto: Gorm Kallestad / NTB
TOMME HYLLER? Om streiken blir langvarig, vil Vinmonopolet ha problemer med å fylle opp hyllene sine. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selskapet Vectura er den største leverandøren til Vinmonopolet, og står for litt over halvparten av varene som leveres dit.

Nå er selskapet av dem som er tatt ut i storstreiken mellom LO og NHO, som ble et faktum søndag.

Det betyr at Vinmonopolet ikke kommer til å få levert nye varer fra Vectura så lenge streiken varer.

- Det er absolutt en risiko for at enkelte produkter kan bli utsolgt. Det avhenger selvfølgelig av hvor lenge konflikten varer, sier administrerende direktør i selskapet, Roar Ødelien, til Børsen.

NHO-sjef Ole Erik Almlid sier at en storstreik nå er det siste Norge trengte. Reporter: Jon Even Andersen. Video: Magnus Paus / Dagbladet TV Vis mer

- Sju av de ti største varene

Han vil ikke si noe om hvor lang tid det vil ta før produktene de leverer blir utsolgt.

- Vectura står for sju av de ti største varene på Vinmonopolet, sier han.

Det innebærer merkevarer som Falling feather, Wongraven, Aperol og Jägermeister, og rundt 1400 produkter til.

- Nå er det faktisk sånn at streik er et lovlig kampmiddel for arbeidstakere, som de kan velge å benytte seg av når de ikke lykkes å komme til enighet, sier Ødelien, og fortsetter:

- Jeg har stor tillit til at partene kommer til å gjøre sitt absolutt ytterste for å finne fram til en løsning man kan enes om.

- Vil bli utsolgt

Kommunikasjonssjef i Vinmonopolet, Kristin Welle-Strand, skriver i en e-post til Børsen at de to andre hovedleverandørene til Vinmonopolet, Cuveco og Scanlog, ikke er berørt av streik, og at de derfor ikke kommer til å gå tomme for varer.

- Men enkeltprodukter vil bli utsolgt som følge av at Vectura ikke får levert varer. Selv om det enkelte merket du er ute etter blir utsolgt, så vil vi ha gode alternativer å finne innen alle varegrupper, skriver hun.

Welle-Strand er ikke redd for at de skal gå tomme med det første.

- Det er ikke noen spesielle varegrupper som ligger an til å forsvinne først, skriver hun, og legger til:

- I og med at de to andre leverandørene leverer som normalt, vil vi ha gode alternativer innen alle varegruppene vi selger.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer