Disse polvarene kan ryke

Leverandørselskapet Vectura står for 53 prosent av alt som leveres til Vinmonopolet. - Absolutt en risiko for at det kan bli utsolgt, sier administrerende direktør Roar Ødelien.

TOMME HYLLER? Om streiken blir langvarig, vil Vinmonopolet ha problemer med å fylle opp hyllene sine. Foto: Gorm Kallestad / NTB
TOMME HYLLER? Om streiken blir langvarig, vil Vinmonopolet ha problemer med å fylle opp hyllene sine. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selskapet Vectura er den største leverandøren til Vinmonopolet, og står for litt over halvparten av varene som leveres dit.

Nå er selskapet av dem som er tatt ut i storstreiken mellom LO og NHO, som ble et faktum søndag.

Det betyr at Vinmonopolet ikke kommer til å få levert nye varer fra Vectura så lenge streiken varer.

- Det er absolutt en risiko for at enkelte produkter kan bli utsolgt. Det avhenger selvfølgelig av hvor lenge konflikten varer, sier administrerende direktør i selskapet, Roar Ødelien, til Børsen.

- Sju av de ti største varene

Han vil ikke si noe om hvor lang tid det vil ta før produktene de leverer blir utsolgt.

- Vectura står for sju av de ti største varene på Vinmonopolet, sier han.

Det innebærer merkevarer som Falling feather, Wongraven, Aperol og Jägermeister, og rundt 1400 produkter til.

- Nå er det faktisk sånn at streik er et lovlig kampmiddel for arbeidstakere, som de kan velge å benytte seg av når de ikke lykkes å komme til enighet, sier Ødelien, og fortsetter:

- Jeg har stor tillit til at partene kommer til å gjøre sitt absolutt ytterste for å finne fram til en løsning man kan enes om.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.