Disse valgene får Sats-kundene

Sender permitteringsvarsel til over 4000 ansatte og gir kundene flere valg.

PERMITTERER: Sats har sendt ut permitteringsvarsel til 4000 ansatte i Norge, og regner med et tap på opp mot 190 millioner kroner i en toukersperiode med stengte treningssentre. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
PERMITTERER: Sats har sendt ut permitteringsvarsel til 4000 ansatte i Norge, og regner med et tap på opp mot 190 millioner kroner i en toukersperiode med stengte treningssentre. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Over 4000 permitteringsvarsler er sendt ut til Sats-ansatte i Norge, bekrefter Sats-sjef Sondre Gravir overfor Børsen. Samtidig har alle treningssentrene i Norden vært stengt siden torsdag.

I Norge kommer dette etter pålegg fra myndighetene.

- Vi har stengt alle treningssentre i de fire nordiske landene, og i Norge er det sendt ut permitteringsvarsel til de ansatte ved sentrene. Så er det tilsvarende tiltak som i dag ble vedtatt på Stortinget på trappene i Danmark og Sverige. Der forholder vi oss til de reglene som gjelder der, sier Gravir til Børsen.

Saken ble først omtalt av Dagens Næringsliv.

STENGT: Sats har stengt ned alle sine treningssentre i Norden på grunn av coronaviruset. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STENGT: Sats har stengt ned alle sine treningssentre i Norden på grunn av coronaviruset. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Det er selvsagt ekstremt krevende for alle. Å komme i en permitteringssituasjon skaper mye usikkerhet, sier Gravir.

- Samtidig opplever jeg at vi har god dialog med våre ansatte og at mange generelt har forståelse for situasjonen. Vårt mål er å gjøre alt vi kan for å sikre arbeidsplassene i Sats framover. Det kommer heldigvis en normalitet etter dette, vi vet bare ikke når. Da tror vi fortsatt at vi vil vokse, og at folk fortsatt vil trene, sier Gravir.

Taper opp mot 190 mill.

Fredag sendte selskapet ut en børsmelding hvor de redegjør for de økonomiske konsekvensene av nedstengingen.

- Vi indekterte i børsmeldingen at vi i toukersperioden kan se tapte inntekter opp mot 190 millioner, med en resultateffekt på 150 millioner kroner, sier Gravir.

Tallene gjelder for Sats i Norden, selskapet går ikke ut med tall brutt ned på enkeltland. Gravir legger ikke skjul på at tallene er betydelige.

16. MARS: Etter at det siste midlertidige sykehuset for coronapasienter ble stengt, feiret medarbeiderne der med å kaste munnbindet. Video: Newsflare Vis mer

- Det er dramatisk store tall, og det er bare for toukersperioden.

Han forteller at selskapet nå gjør alt for å redusere finansielle konsekvenser, og forklarer at de også har mange andre kostnader i tillegg til lønn til ansatte.

- Det er en dramatisk situasjon. Samtidig har vi heldigvis en finansiell stilling som gjør at vi står solid.

- Er det noen fare for at Sats går konkurs?

- Jeg kan ikke gi noen absolutte garantier, naturlig nok. Men slik vi vurderer situasjonen nå så er vi finansielt robuste, vi har god kontroll på utviklingen, den kortsiktige likviditeten og tar de nødvendige grep.

KRISEPAKKE: Partiene på Stortinget er enige om en økonomisk krisepakke. Video: Per Ervland / Dagbladet TV Vis mer

Kompenserer kunder

Gravir forteller at Sats i dag vil komme med detaljert informasjon til sine kunder om hvordan de vil bli kompensert som følge av stengte sentre og dermed begrensede treningsmuligheter.

Sats har allerede gjort onlinetrening og dititale klasser tilgjengelig både for medlemmer og ikke-medlemmer. Men de vil også tilby økonomisk kompensasjon.

- Vi har en veldig enkel digital løsning hvor Sats-medlemmene kan velge hvordan de vil bli kompensert. Enten ved å få refusjon, få et gavekort eller ved å gi bort en treningsperiode til en venn - eller å velge å ikke bli kompensert fordi man bruker de digitale produktene våre, sier Gravir.

Til tross for stengte treningssentre er det likevel mye som tyder på at mange både i Norge og Norden har holdt seg i aktivitet gjennom helga.

- I går hadde vi nesten 50 000 som trente med oss digitalt. Det er en enorm vekst, og tallet vil bli enda høyere i dag. Det er fantastisk motiverende for oss i Sats, sier Gravir.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer