Stein Erik Hagen:

DN: Kjøpte jaktgods til 250 millioner

Skal være kjøperen av avdøde Hans Rasmus Astrups gedigne eiendom i Skottland.

BLADDE OPP: Stein Erik Hagen skal ha punget ut 250 millioner for gods i Skottland. Foto: Terje Pedersen / NTB
BLADDE OPP: Stein Erik Hagen skal ha punget ut 250 millioner for gods i Skottland. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Forretningsmann Stein Erik Hagen (65) uttalte nylig at han og familien hadde vurdert å flytte til «atomsikre» Australia, men at de landet på bli i Norge.

Nå har han imidlertid punget ut med 250 millioner kroner for et gigantisk jaktgods i Skottland, erfarer Dagens Næringsliv. Praktbygget Glenalmond Estate skal være blant Storbritannias flotteste.

Tidligere eier er den avdøde kunstsamleren Hans Rasmus Astrup, og under hans eie har norske finansfolk og kunder av meglerhuset Astrup Fearnley bodd på det massive godset.

Styreleder Richard Arnesen i Stiftelsen Hans Rasmus Astrup nekter å kommentere salget utover at salgskontrakten ble undertegnet torsdag. Hagen ønsker heller ikke å kommentere saken.

Eiendommen, som ligger i Perthshire, en times kjøretur nord for Edinburgh, skal være kjøpt gjennom Hagens investeringsselskap Canica. Det er hovedsakelig eid av Caroline Marie Hagen Kjos (37), investorens datter.

Ifølge avisa har finansmenn som Kjell Inge Røkke og Christen Sveaas vært på eiendommen. Hagen skal selv ha vært gjest der gjennom 23 år.

HER SLIPPER HAN BOMBEN: Forretningsmann Stein Erik Hagen (59) forteller hvordan han gjennom oppveksten forsto at han var homofil. Hagen har i mange år engasjert seg for homofiles rettigheter og for en åpen kirke. Video: NTB Scanpix / NRK Vis mer

Glenalmond Estate ble kjøpt i 1981 for rundt 25 millioner kroner, og har altså rukket å stige kraftig i verdi de siste 40 åra.

DN skriver at Hagen-familien skal drive eiendommen kommersielt og som eksklusivt sted for seminarer som tilbyr jakt og fiske. Det skal nemlig være både fasan, ryper, ender, hjort og rådyr å jakte på de over 30 000 målene eiendommen strekker seg over.

Den byr også på 5000 sauer og vinkjeller, pluss tennisbane både inne og ute.

Pengene fra salget skal gå til innkjøp av kunst, etter Astrups ønske. Han døde i april i fjor.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer