Stein Erik Hagen:

DN: Kjøpte jaktgods til 250 millioner

Skal være kjøperen av avdøde Hans Rasmus Astrups gedigne eiendom i Skottland.

BLADDE OPP: Stein Erik Hagen skal ha punget ut 250 millioner for gods i Skottland. Foto: Terje Pedersen / NTB
BLADDE OPP: Stein Erik Hagen skal ha punget ut 250 millioner for gods i Skottland. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Forretningsmann Stein Erik Hagen (65) uttalte nylig at han og familien hadde vurdert å flytte til «atomsikre» Australia, men at de landet på bli i Norge.

Nå har han imidlertid punget ut med 250 millioner kroner for et gigantisk jaktgods i Skottland, erfarer Dagens Næringsliv. Praktbygget Glenalmond Estate skal være blant Storbritannias flotteste.

Tidligere eier er den avdøde kunstsamleren Hans Rasmus Astrup, og under hans eie har norske finansfolk og kunder av meglerhuset Astrup Fearnley bodd på det massive godset.

Styreleder Richard Arnesen i Stiftelsen Hans Rasmus Astrup nekter å kommentere salget utover at salgskontrakten ble undertegnet torsdag. Hagen ønsker heller ikke å kommentere saken.

Eiendommen, som ligger i Perthshire, en times kjøretur nord for Edinburgh, skal være kjøpt gjennom Hagens investeringsselskap Canica. Det er hovedsakelig eid av Caroline Marie Hagen Kjos (37), investorens datter.

Ifølge avisa har finansmenn som Kjell Inge Røkke og Christen Sveaas vært på eiendommen. Hagen skal selv ha vært gjest der gjennom 23 år.

Glenalmond Estate ble kjøpt i 1981 for rundt 25 millioner kroner, og har altså rukket å stige kraftig i verdi de siste 40 åra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer