DN: Oppvaskmøte om luksusgård-salg

Jens Ulltveit-Moe var fredag i oppvaskmøte om salgsforvirringen rundt praktbygget i Bærum, ifølge Dagens Næringsliv.

UENIGE: Investor Jens Ulltveit-Moe sier han ønsker å selge Fornebu Hovedgård. Eiendomsutvikler Terje Tinholt mener han allerede har kjøpt den. Foto: Kristin Svorte / Børsen
UENIGE: Investor Jens Ulltveit-Moe sier han ønsker å selge Fornebu Hovedgård. Eiendomsutvikler Terje Tinholt mener han allerede har kjøpt den. Foto: Kristin Svorte / Børsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Milliardær og investor Jens Ulltveit-Moe og eiendomsutvikleren Terje Tinholt har havnet i en underlig uoverensstemmelse.

Tirsdag meldte flere medier at Ulltveit-Moes Umoe-gruppen hadde solgt sitt hovedkontor på ærverdige Fornebu Hovedgård til Terje Tinholt. Dagen etter rykket Ulltveit-Moe selv ut og benektet at bygget var solgt.

I dag møttes partene til et oppvaskmøte i bygget det hele dreier seg om, skriver Dagens Næringsliv. Det har ikke ført til noen enighet mellom partene, ifølge avisa.

- Partene har i dag avholdt møte, uten at enighet ble oppnådd. Nytt møte vil finne sted i uke 9. Utover det har vi ingen kommentar i sakens anledning på det nåværende tidspunkt, sier Tinholt til Dagens Næringsliv.

Ifølge avisa oppgir eiendomsutvikleren at han uttaler seg på vegne av begge parter.

Jens Ulltveit-Moe har ikke besvart Børsens henvendelse fredag.

Full forvirring

Det var tidligere denne uka at det brøt ut full forvirring rundt salget av den ærverdige eiendommen.

Tirsdag meldte Dagens Næringsliv, sammen med Aftenposten og flere andre medier, at eiendommen var solgt til Tinholt Eiendom og Stegg Eiendom.

Kjøperen selv, representert ved partner Terje Tinholt, bekreftet nyheten. Onsdag gikk imidlertid milliardær Jens Ulltveit-Moe ut i Aftenposten og avkreftet at gården var solgt. Han beskrev samtidig Tinholt som «overivrig», og sa at han godt kunne selge til noen andre dersom det dukket opp et høyere bud.

Børsen snakket med begge parter onsdag, og det var tydelig at de sto langt fra hverandre.

- Tiden får vise

Tinholt viste til sine tidligere uttalelser, om at de hadde kjøpt eiendommen for rundt to uker siden, og sa til Børsen at han fortsatt står ved det han hadde uttalt.

Overfor Børsen hevdet Ulltveit-Moe på sin side at det ikke finnes en underskrevet avtale.

VIL SELGE: Men Jens Ulltveit-Moe hevder altså at han ikke har solgt helt ennå. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VIL SELGE: Men Jens Ulltveit-Moe hevder altså at han ikke har solgt helt ennå. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Avviser du med dette muligheten for et salg til Tinholt?

- Nei, det gjør jeg overhodet ikke. Tiden får vise hva som skjer, sa han og la til:

- Hovedkontoret er for stort for de ti menneskene i konsernspissen, men for lite for administrasjonen i UMOE restauranter. Derfor ønsker jeg å selge hovedgården, og det er greit. Vi flytter derfor inn i kontorene som restauranten har på Lysaker, og sparer et millionbeløp på det.

- Du har ikke dårlig tid med å få solgt hovedgården?

- Nei. Det er godt å få det gjort, men så får vi se.

- Har du en forklaring på hvordan det kan ha seg at du og Tinholt har to så ulike historier?

- Nei, se på sitatene i Aftenposten du. Forskjellige synspunkt er veldig vanlig.

- Har du og Tinholt blitt uvenner?

- Nei da, vi er naboer og vel forlikte.

Verdt opp mot 100 mill.

Verdien på eiendommen er flere titalls millioner kroner. Overfor DN ga Tinholt følgende beskrivelse av prisen.

- Vi verdsetter bygget til mellom 90 og 100 millioner kroner, men det er forutsetninger som må oppfylles for å få fram disse verdiene. Vi har ikke betalt fullt så mye.

Det historiske og fredede bygget ble oppført rundt år 1800 og måler omtrent 2000 kvadratmeter.

Ulltveit-Moe kjøpte ifølge avisa bygget fra staten for 20 millioner i 2004. To år seinere sto det ferdig renovert som Umoe Gruppens nye hovedkontor.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer