DN: Stordalen selger luksushotell

Skal ha blitt solgt for 1,5 milliarder kroner.

KJEMPESALG: Her er Petter Stordalen avbildet på et av hans hoteller i Oslo, The Hub, ved en tidligere anledning. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
KJEMPESALG: Her er Petter Stordalen avbildet på et av hans hoteller i Oslo, The Hub, ved en tidligere anledning. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Åtte år etter at Petter Stordalen og hans Nordic Choice sikret seg femstjernershotellet Skt. Petri i København, tar det amerikanske investeringsfondet Starwood Capital over roret.

Ifølge Dagens Næringsliv, som først omtalte nyheten, skal investeringsfondet ha punget ut i overkant av 1,5 milliarder kroner for hotellet.

Starwood Capital har markert seg sterkt innen eiendom og hoteller og har ifølge egne sider over 70 milliarder dollar under forvaltning. Ifølge DN skal Stordalen fortsatt beholde driften av hotellet.

Coronakrisa har lammet en hel reiselivsnæring. Stordalen legger ikke skjul på at ett av målene med salget, er å få nedbetalt gjeld.

- Det viktigste er at det gir kapital til å kunne komme styrket ut av krisen, man må ikke kaste bort mulighetene som ligger i vanskelige tider. Men det er er klart at en god del av kapitalen vil gå til å ta ned gjeld, sier Stordalen til DN.

Salget av København-hotellet skjer etter at Stordalens eiendomsselskap Strawberry Forever i fjor solgte Stockholms-eiendommen som huser Clarion Hotel Amaranten til den nordiske eiendomsinvestoren NREP.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.